[91' Fiesta MK3] Swap z Mondeo TD

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez FordOn » sobota, 28 kwietnia 2007, 19:28

He i tak to wyglada na kolach... Obrazek
Tyl auta sadze ze jest na dobrej wysokosci biorac pod uwage to iz wejdzie do niego jeszcze wnetrze wykladzina, nowe wygluszenia... przod na 13" wyglada jak jeep :lol:
Obrazek
Na 14" przod juz lepiej wyglada... no ale to sie zobaczy jak przywioze felgi w maju :)
Puki co robie srodek bo tam bedzie najwiecej do walczenia, przy okazji okazalo sie ze nagrzewnica jest uszkodzona ale mam druga :D
Obrazek
Natomiast jutro zaczne rozbierac silnik ktory jest w fiescie... :evil:
FordOn
Forum Killer

Postprzez dave » poniedziałek, 30 kwietnia 2007, 13:29

galka od biegow niczym z zuka :D ja bym na twoim miejscu nie bawil sie w zakladanie srodka jak ma to sluzyc glownie na jakies nocne wojaze ;) moze szelki schrotta ci sie przydadza :?: mam cos takiego chyba nawet kpl wiec moge ci pozyczyc jesli cie interere ;) maja juz ladnych pare lat ale beda pasowac pod kolor ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » poniedziałek, 30 kwietnia 2007, 18:10

dave Mowimy o takich szelkach :arrow: Obrazek :?:
Wolnossacy diesel pozbyl sie wlasnie glowicy jeszcze tylko pompe paliwa musze odkrecic i reszta silnika idzie na zlom :mrgreen: Obrazek
Mozliwe ze jutro wyciagne juz skubanca :)
BTW. dave ile za takie szelki :?: jakies foto :?:
EDIT:
Weed przy okazji zrobil VT zeby ocenic czy warto malowac maske, dach i klape tyl na czarno...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zderzak przod bedzie przerabiany pod IC, ma to wygladac mnie wiecej tak jak tu... Obrazek
Kumpla Fiesta RSTurbo ;)
FordOn
Forum Killer

Postprzez FordOn » czwartek, 3 maja 2007, 21:36

Foto z dzis...
Obrazek
Obrazek Obrazek
Komora bedzie najpierw oczyszczona, pozniej malowana... w miedzy czasie musze sciagnac te blotniki z przodu...
Stelmi zrobil mi najazd na garaz :lol: wraz ze swoja luba :) co by poogladac Corse...
FordOn
Forum Killer

Postprzez weede » piątek, 4 maja 2007, 10:15

z tamtych fotek nie za duzo widać...ale ja bym nie malował i zostawił cała biała ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Mav » piątek, 4 maja 2007, 23:06

FordOn napisał(a):
weede napisał(a):a będzie cała białą jak mówiłes?

Bedzie biala... na czarno bedzie pomalowana maska, dach miedzy plastikami oraz klapa tylna...

Ciekawe...w panda style najczęsciejmalowanejast hatchi roku, no ale fiesta....chmmm robiles juz jakiegos vt jak to bedzie wygladac?
Mav

Postprzez Kamil Wolski » piątek, 4 maja 2007, 23:20

Spokojnie spokojnie. Niech robi pomalutku serce monsterka, a przed malowaniem będziemy kombinować z różnymi VT, bo do malowania to pewnie jeszcze troszkę.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » sobota, 5 maja 2007, 09:07

Ja bym predzej skopiowal jakies delikatne malowanie wyscigowych wersji RS...
One najczęsciej wychodziły na bazie białych autek...

Inna sprawa ze nalezaloby sie zastanowic co chcesz uzyskac?
Ma byc cichociemny spokojnie wygladający samochodzik, ktory jak trzeba, potrafi pokazac pazur, czy tez krzykliwy wózek emanujący haslem "jestem szybki" ?
Mav

Postprzez FordOn » sobota, 5 maja 2007, 13:00

Dobre pytanie... z tym co chce uzyskac...raczej ma byc to auto w miare spokojnie wygladajace... Ostatnio jak gadalem z Weedem to rowniez stwierdzil ze nie bedzie to zabardzo ciekawie wygladac z czarna maska, dachem i klapa... i w sumie jeszcze to przemysle :) na pewnio nie odwale takiego babola jak anglik przy tej fiescie ze zaslonil 3/4 IC Obrazek
W sumie jak ktos by zobaczyl na fiescie taka nalkejke (FiestaRS Turbo) jak tu Obrazek zapewne piznol by smiechem zwlaszcza jak uslyszy ze to Diesel :lol: no ale na spokojnie puki co jest juz dawca suszarki T25 ;) po wczesniejszych konsultacjach z anglikiem ;)
Odnosnie malowania pomysle i chyba jednak poslucham Weeda...
Mav-Fiesta MK3 ktora ja mam miala tylko wersje 1800RS XR2i oraz RSTurbo z czego jedyna roznica miedzy RST a XR2i,1800RS to wloty na masce, kolor paskow na zderzakach , oraz wnetrze Recaro... nic wiecej nie odroznialo tych aut z wygladu :)
FordOn
Forum Killer

Postprzez Kamil Wolski » sobota, 5 maja 2007, 13:08

Konrad, jak będziesz na etapie myślenia nad malowaniem, daj znać. Pobawimy się z kolorkami i zobaczymy jak to wszystko będzie grało. Jedyne co, musiałbyś zdobyć foty autka wyglądającego jak Twoje już na koniec roboty, lub poczekać aż zrobisz, i przed malowaniem zrobić 3-4 zdjęcia i zrobić VT.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Mav » sobota, 5 maja 2007, 22:25

Mi raczej chodziło o malowanie z jakiejs serii wyscigów w których taka fiesta brała udział, a nie fabryczne malowanie wersji rs. Taki race-look. Kiedyśzrobilem to z 309tką, nawet niezle wyszlo...
Mav

Postprzez STELMI » niedziela, 6 maja 2007, 12:07

osobiście zrobiłbym go na serialook i cichociemnego killera.
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Mav » niedziela, 6 maja 2007, 13:55

Jak juz kiedys mowilem: jesli istnieje jakies ryzyko ze mozna cos spier... to lepiej nie ruszac.

Proponuje idealną serię.
Mav

Postprzez FordOn » niedziela, 6 maja 2007, 16:41

Mowa o czyms takim ?? :) hmmm jedyna roznica to bedzie klapa na gladko bo maja wade fabryczna te klapy i strasznie szybko koroduja przy wycieracze oraz zamku...
Obrazek
Obrazek
FordOn
Forum Killer

Postprzez Mav » niedziela, 6 maja 2007, 17:23

Przy calej tej masie fastfurjusów i wieśtunów ładna seria będzie się pozytywnie odznaczać...
Mav

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta