łapacz pow. na IC
ogólnie jesli ktos sie podejmie spawania alu zwykła spawarka to zycze cierpliwosci.......
no tez tutaj cos wyparowało
a wiec tak w mysl zasady:
zrobiłem na swoim IC od cupry taki łapacz, kompletnie nie wiedziałem ile powinien byc przysłoniety łapkami IC dlatego moj jest pionierem i ma 3cm. odchylenia i 5cm. długosci. trzeba pamietac o tym zeby cały pas z chłodnicami przesunac do komory silnika, co nie jest łatwe bo sprezarka klimy znacznie utrudnia ta operacje.
został takze dołozony natrysk wody na IC, wode wziołem z wstecznej wycieraczki (tak było najprosciej

i w sumie i tak jej nie uzywam ) i dysze od octawi II z mgiełka
całosc wyglada tak:
dysze sa z wyjsciem dolnym - czyli musiałem zrobic dziurki w belce i nawet nie pytajcie ile wierteł HSS poszło na belke, powiem tyle ze jak ktos nie ma dobrych wierteł od 2-7 co 0,5mm to nawet nie podchodzcie do wiercenia w belce. oczywiscie 1 dzirka 7mm to jeden komplet zużyty wierteł
jest tez filmik na
YT ---->HQ ktory oczywiscie nie oddaje całosci, woda ktora z dysz sie leje ładnie spływa do dolnego łapacza i skrapla oczywiscie całosc FMIC.
ps. do dave jeszcze troche mi brakuje ale tego czerwonego i niebieskiego.........