Po konsultacjach z kilkoma osobami od nas z forum i po przekalkulowaniu budżetu zapadała decyzja

Pralka trafi w ręce Marcina z Lakmar'u i będzie robiona cała, poza komorą silnika która będzie robiona w późniejszym czasie u znajomego w Warszawie. Cel.... kolor taki:

Muszę tylko dokładnie zdobyć kod tego koloru ... z tego co się wstępnie dowiedziałem, jest to kolor z palety Nissana. Zanim odstawię Hondę do lakierowania muszę załatwić kilka drobiazgów:
Składane lusterka z wersji JDM
Sidemarkery na tylny zderzak
Wymienić szyber lub wstawić szklany z prelude Vgen
Oczyścić przedni pas który jest lżejszy od tego który mam aktualnie na stanie
Spawanie wszystkich baboli które zostawił mój poprzednik w przednim zderzaku... na szczęście mam kumpla który zajmuje się tym na codzień
Tylna dokłada z Atr'a
Zastanawiam się czy jak będzie malowana to czy progi i tylną dokładkę też machnąć w kolorz czy po prostu odnowić te plastiki co by ładnie wyglądały
Tyle jeśli chodzi o budę ... teraz koła. Czy znawcy tematu mogą mi pomóc w ustaleniu producenta/nazwy tych felg:

Widziałbym takie właśnie 16'tki w kolorze grafitowym lub białym.
Inne upiększenia które czekają na swoją kolej:
Wymiana zegarów na Digitale
Wymiana lub renowacja starych kontrolek wewnątrz auta. Niestety tektóre fabrycznie zrobili bardzo mocno nie domagają i trzeba kombinować.
Zlikwidowanie wszystkich "nieszczelności" i "szumów" w środku samochodu. Mam nadzieję, że wystarczy wymienić wszystkie możliwe zaczepy i będzie grało. Jak nie tu dokładne uszczelnianie wnętrza

Zrezygnowałem na chwilę obecną z pakietu Mugena ... dostępność tych gadżetów jest mega chujowa

To są plany na ten rok ... na przyszły rok zabiorę się za mechanikę i mam nadzieję, że za nowe serducho o podstawie 2,3

cel 230-250 bez dmuchania .. wiem że jest to możliwe ale bez worka $$ lepiej nie podchodzić

Wiem też, że nie wszystkim na naszym forum pasuje odnawianie "starych" autek ... .nic na to nie poradzę ale mam pierdolca na punkcie tego modelu i koniec