zobaczyłem to "Cudo" na zywo i nie wiem jak je opisać....
jesli to bedzie auto z ktorego bedzie usuniet kompletnie wszystko i bedzie służyło tylko do zabawy to jest OK...
ale jesli miałoby służyc to celow bardziej reprezentacyjnych to trzeba poswiecic mu kupe czasu i kasy...
jak kazdemu s13.
ciesz sie ze mojego nie widziales , u mnie mozna przez prog zobaczyc jakie buty ma pasazer a pod spojlerem mam okienka przez ktore widac co jest w bagazniku
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock napisał(a):jak kazdemu s13. ciesz sie ze mojego nie widziales , u mnie mozna przez prog zobaczyc jakie buty ma pasazer a pod spojlerem mam okienka przez ktore widac co jest w bagazniku
to ja mam chyba lepsza blache
Jak dzis umylem sx'a to nawet sie prezentuje ciekawie
Oleju mi na pewno nie bierze, może w małych ilościach... zrobiłem już 1000k i nic nie zeszlo z miarki:) a jak już wczesniej pisałem, turbina sprawdzona
przez gshock » poniedziałek, 11 lutego 2008, 19:13
trzeba spojrzec prawdzie w oczy dymy na odpuszczeniu gazu z wysokich rpm to poczatki konca uszczelniaczy na 90%.
z taka turbina mozna jezdzic dosc dlugo nawet
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
hmm.. mam wrazenie ogolnie ze w tematach o waszych autach (rowniez o tym) zaraz pojawia sie zdjecia jak zamontowaliscie np czerwone koreczki na wentyle i 25 zdjec jak to wyglada. to jest forum streetracingowe i prosze sie tego trzymac.