['92 Opel Calibra] Qualibra :P

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez jedrekx » środa, 24 września 2008, 17:09

"odrobinkę"... dużo..
jedrekx
Frequent User

Auto: MB

Postprzez gucior55 » środa, 24 września 2008, 19:30

czyli szkoda całkowita
gucior55

Postprzez qrax » środa, 24 września 2008, 19:42

qualin a jak oceniasz podana przez ubezpieczalnie wartosc pojazdu przed uszkodzeniem? Zanizyli ci mocno ??
qrax
Super user

Postprzez qualin » środa, 24 września 2008, 19:53

qrax napisał(a):qualin a jak oceniasz podana przez ubezpieczalnie wartosc pojazdu przed uszkodzeniem? Zanizyli ci mocno ??

generalnie ubezpieczony byl na 6300 (wg ich wartosci gieldowej), jakby lakier byl w dobrym stanie to calibra warta by byla conajmniej 8 tys (bez nitro) i jakby trafil sie ktos co sie zna to dalby tyle za nia, niestety teraz ludzie szukaja aut najlepiej za 3 tys zl, z przebiegiem 100 000, na max wypasie i jeszcze najlepiej na lpg, takze ciezko byloby za tyle sprzedac. ale mysle ze wrak + nitro pojdzie za 3 tys.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez qrax » środa, 24 września 2008, 20:39

A rozumiem ze wartosc gieldowa (czyli zapewne wg eurotax) w tym przypadku mniej wiecej zgadza sie z cenami na rynku i o to mniej wiecej mi chodzilo.
qrax
Super user

Postprzez Arkadius » czwartek, 25 września 2008, 07:04

szkoda calibry całkiem fajna była :/

qrax - chyba wiem czemu pytasz o to... przykra sprawa
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez qualin » czwartek, 25 września 2008, 10:24

generalnie szkodowiec calkiem solidny, zapisal nawet uszkodzenia ktore nie powstaly w wyniku wypadku, takie jak brak klaru na kilku elementach. zapisal ze do malowania mam drzwi czy slupek :P generalnie cos strasznie duzo tego wpisal. najlepsze jest to ze sprawdzil opony, zapisal grubosc bieznika i ich zuzycie, na podstawie tego odjeli mi 350 zl za zuzyte opony :P policzone sa jako uszkodzone takze elementy jakich moja calibra eni posiada np. silowniki do podnoszenia maski :P
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez DCA » piątek, 26 września 2008, 19:36

Piotruś napisał(a):
qualin napisał(a):hmmm, tak sobie dzisiaj przegladalem troszke allegro i za dobre pieniadze chodza alfy gtv turbo :P tylko osiagi jakie malo powalajace to ma :/

Jak już bardzo chciałbyś włoski shit, to kup Fiata Coupe 20VT. Najszybsza przednionapędówka świata w latach swojej produkcji. Bardzo fajnie znosi zwiększanie boosta.

Tylko trzeba pamiętać, że takie auto trzeba utrzymać i kupić utrzymane. Jeśli zepsuje się alternator to alternator do golfa naprawi Ci każdy, a do Fiata coupe będzie trzeba kupić inny oryginalny albo nowy. Mialem do czynienia z fiatami nie mówie, że to złe auta ale wymagają dobrego serwisowania. Czujnika położenia wału, wymiana wtrysku to nic innego jak laweta i podróż do speca od fiatów bo chlopaki w CCH nie mogli sobie z tym poradzić. A jak wiadomo wszystko kosztuje ale jeśli kolegę stać :D tylko czemu nie stać go bylo na nowe opony...
DCA

Postprzez Pit » piątek, 26 września 2008, 22:17

Bez przesady. Są droższe w eksploatacji auta.

DCA napisał(a):Mialem do czynienia z fiatami nie mówie, że to złe auta...

Ja wręcz odwrotnie ;)
486 KM, 530 Nm
1.3 0V
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez DCA » piątek, 26 września 2008, 23:28

Piotruś napisał(a):Bez przesady. Są droższe w eksploatacji auta.

Ja wręcz odwrotnie ;)

no tak, ale ja widzialem auto Q na codzien i zeby nie sklamac z moich znajomych bylo to auto w najgoszym stanie technicznym. Tu chodziło o ten konkretny przypadek.

Zreszta to auto to druciarstwo.
DCA

Postprzez Brychu » piątek, 26 września 2008, 23:56

To takie rady z dobrego serca czy osobiste wycieczki ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez DCA » piątek, 26 września 2008, 23:58

dobre rady :) panowie uznaje ze chwalic sie mozna jesli ma sie co pokazac :)
DCA

Postprzez wadel » sobota, 27 września 2008, 07:00

DCA napisał(a):dobre rady :) panowie uznaje ze chwalic sie mozna jesli ma sie co pokazac :)

Miałem tu napisac cos obrazliwego ale sie powstrzymalem :!: Brak słów ...
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez qualin » sobota, 27 września 2008, 13:45

DCA napisał(a):
Piotruś napisał(a):Bez przesady. Są droższe w eksploatacji auta.

Ja wręcz odwrotnie ;)

no tak, ale ja widzialem auto Q na codzien i zeby nie sklamac z moich znajomych bylo to auto w najgoszym stanie technicznym. Tu chodziło o ten konkretny przypadek.

Zreszta to auto to druciarstwo.

wiekszosc tu obecnych takze widziala moje auto i wiedza jak wygladalo, ale dziekuje ze zechcialo sie tobie pofatygowac na kolejne juz forum, na ktorym ja jestem zarejestrowany tylko po to zeby dac ujscie swoim frustracja i napisac jaka to niefajna calibre mialem. wiesz jakbys byl moim kumplem to moze bym sie przejal tym co piszesz, ale nie bede bral do siebie slow dzieciaka z problemamy emocjonalnymi, ktory w dodatku jezdzil fiatem brava 1.6 i twierdzil ze to super szybkie auto, pociskajace ponad 200 km/h.
myslalem ze jak dostales jakis czas temu palka bo buzce swojej to sie czegos nauczyles, no ale ty nadal fikasz. oj nieladnie.
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez DCA » sobota, 27 września 2008, 14:13

Założę sie, że od czasu mojego posta zdarzyłeś już wszystkim znajomym z tego forum napisać, że mają na mnie uważać bo ja jestem taki niedobry dla CIEBIE. Hehe...

1. Jak dobrze wiesz miałem w swoim życiu 5 aut i żadne nie było szybkie. Więc nie wymyślaj dalej.

2. Napisałem posta w twoim temacie bo ta Calibra nie różniła się niczym od innych Calibr jakie jeżdzą po naszych drogach. Wszyscy znają te twoje teorie o tym, że była od pierwszego właściciela zadbana, ale wymagała remontu silnika po 200000km! Przyznaj się ile razy ja pchałeś. Pochwal sie kolegom o obcinaniu sprężyn, sportowym wydechu z rur od gazu. Opowiedz o tym jak wyrolowałeś kolesia od podtlenku na kase. W Chełmnie też Cie wszyscy oszukali prawda? Szukaj miejsca w tym wirtualnym świecie dla siebie bo w realu jest trochę gorzej.

3. Twój kolega już dobrze wie co zrobił i za co zapłacił. Ty tak samo postapiłeś jak koleś rzucił Ci śmiernikiem w auto. :evil: Na chamstwo nie ma rady.

4. A o Fiacie Coupe pisałem Ci szczerze bo te auta mają po 200000km i wymagają $$$ i to nie są tak tanie cześci jak do Opla czy VW. Chyba, że znów bedziesz jeździł Fiesta i dwa razy w miesiącu Coupeta. To już inna sprawa.
DCA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta