[94 Honda Prelude BB3] D?ugi'Lude

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Re: [94 Honda Prelude BB3] Długi'Lude

Postprzez ravestation » poniedziałek, 16 września 2013, 11:52

też to miałem w mydelniczce, podobno skuteczne
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Długi » poniedziałek, 16 września 2013, 11:57

No właśnie dlatego napisałem, że są różne teorie na temat Cooling Plate. Ogólnie jak czytałem wypowiedz na innych forach itp to pozwala to na skierowanie większej ilości powietrza w kierunku chłodnicy. Przez tą dziurę dość duża część powietrza przedostaje się nad chłodnicą do komory silnika i zamiast chłodzić, hula sobie gdzie chce :) Gadżet nie drogi na szczęście :)
Kto jest bez winy, niech weźmie kamień i pierdolnie się nim w łeb!!
Długi
Super user

Auto: Honda Prelude

Postprzez ryba m50 » poniedziałek, 16 września 2013, 19:46

z tą 3 litrowa bm-ką to bym nie był optymistą - goniłem kiedyś się z taką preludą na nitro i ledwo ledwo ja objechałem, a preluda jeździła 14:29...:) pozostałe auta jak mówi kajman (spoko zdążysz;) ) Civic na turbo to też nie szatan, podejrzewam, że dałbyś mu radę. Te turbo civic są bardzo mizerne na starcie, natomiast pod względem elastyczności i przyspieszeń z wyższych biegów by Cię pewnie pozamiatał. Auto fajne, H22A to dobry silnik w stosunku cena/potencjał, aczkolwiek mody wewnątrz beęą dość drogie. Mojego brachola syn ma ATR-a z tym silnikiem ale trzeba go skomputeryzowac i wystroić nad czym mam nadzieję popracujemy z Panem Tomaszem M. kiedyś i mam nadzieję, ze się ustawimy:)
ryba m50
User

Auto: BMW 325i Cabrio

Postprzez Długi » wtorek, 17 września 2013, 18:58

Tą Civic turbo jeździ znajomy z czasów szkoły średniej i mówił że ma problemy z ruszeniem ... więc jakby się udało ją odstawić już na starcie to może była by szansa ... pod warunkiem, że sam bym trakcji nie zgubił :) Niestety w startach jestem bardzo początkujący bo startowanie ze świateł w ruchu ulicznym to zupełnie co innego, niż startowanie z ustawki na prostej drodze, gdzie nikt Ci nie wyjedzie (choć jak ostatnie wydarzenia pokazują to różnie z tym bywa :evil: ).
Długi
Super user

Postprzez white » środa, 2 października 2013, 20:10

Długi napisał(a):Niestety w startach jestem bardzo początkujący...

Zgadamy się na potrenowanie startów ;)
jak bede mial wiecej czasu to zawitam do Ciebie ;)
white
Super user

Auto: Eclipse 2G V6 MIVEC

Postprzez Długi » poniedziałek, 4 listopada 2013, 11:13

No i się trochę zesrało ...

Obrazek

Cała akcja miała miejsce przy dworcu pkp... na pasach dosłownie przed wyjściem z dworca. Koleś na prawym pasie ja na lewym. Dojeżdżałem do świateł (było czerwone). Jak byłem w odległości koło 10m od świateł włączyło się zielone i ruszyłem (nie na pisku tylko na emeryta powoli i spokojnie). Kiedy zrównałem się z pierwszym autem po prawej stronie to nagle zjechało na mój pas. Odbiłem lekko w lewo ale tam są barierki i ciężko było się zmieścić. Gościu przytarł mi prawe tylne nadkole i wyrwał mi tylny zderzak. Niestety ten ostatni pechowo bo połamał wszystkie zaczepy i śruby mocujące :( Koleś z pretensjami do mnie, że to moja wina bo on włączył kierunkowskaz i chciał wyminąć kogoś na chodniku ... a ja rzekomo chciałem się zmieścić bo zapierdalałem jak szalony!! Wezwana policja stwierdziła, że wina jest po jego stronie, jednak Typ stwierdził, że to nie prawda i sprawa trafiła do sądu ... teraz będę się pierdzielił z tematem do przyszłego roku albo i dłużej :/
Długi
Super user

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 4 listopada 2013, 11:26

myślę że do lutego max będziesz miał sprawę załatwioną...
do jego ubezpieczyciela już możesz pisać... bo to że on nie przyjął mandatu nic nie zmienia...
Policja uznała go za winnego i już... a to że on się z tym nie zgadza to jego problem...

Ja tak miałem kiedyś bmką... koleś się nie przyznał do winy, przekonał policjanta $$$$ że to ja jestem sprawcą
i skończyło się to w sądzie... O dziwo ubezpieczyciel nie widział winy po mojej stronie wypłacił mi kasę na miesiąc przed końcem rozprawy... Kiedy się rozprawa kończyła ja już miałem auto zrobione...

Obok dworca są kamery więc koleś nie masz szans na mataczenie :) No chyba że jednak nie jechałeś jak emeryt :)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 4 listopada 2013, 11:34

Jakkolwiek nie jechałeś to byłeś na swoim pasie. On zmieniał pas, i to, że włączył kierunkowskaz nie czyni z niego świętej krowy. Jego wina jest bezdyskusyjna.
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez Dziadek » poniedziałek, 4 listopada 2013, 11:43

jak facet był po prawej stronie to sprawa chyba nie jest tak prosta.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Długi » poniedziałek, 4 listopada 2013, 12:06

Dziadek napisał(a):jak facet był po prawej stronie to sprawa chyba nie jest tak prosta.

Tu prawa / lewa strona nie ma nic do tego. Ja jadę moim pasem i nie ważne co ale on nie ma pierwszeństwa przede mną.

Co do kamer to tak pechowo się wszystko ustawiło że nie widać momentu uderzenia ... Co do prędkości to bez kitu nie miałem więcej niż 40km/h.

Oględziny już zrobione ... zniszczony zderzak ściągnąłem i wstawiłem srebrny z mojej drugiej preludy
Długi
Super user

Postprzez saron22 » poniedziałek, 4 listopada 2013, 22:22

Dziadek napisał(a):jak facet był po prawej stronie to sprawa chyba nie jest tak prosta.

Dziadek jesli kierowca nie zmieniał pasa tylko jechał swoim to nie ma znaczenia czy facet był po prawej czy po lewej. Jesli obaj by zmieniali pas to wiadomo ze ten kto jest po prawej ma pierwszenstwo.
saron22
thebestest of SRTB

Postprzez Długi » poniedziałek, 4 listopada 2013, 22:57

saron22 napisał(a):

Dziadek jesli kierowca nie zmieniał pasa tylko jechał swoim to nie ma znaczenia czy facet był po prawej czy po lewej. Jesli obaj by zmieniali pas to wiadomo ze ten kto jest po prawej ma pierwszenstwo.

Amen :) mam tylko nadzieję, że i w sądzie będą to wiedzieć :)
Długi
Super user

Postprzez Długi » wtorek, 26 listopada 2013, 07:26

GaRaż napisał(a):
Dziadek napisał(a):to ostatnie tylko, za słabe opony :P No i może zawias nie z obecnej epoki, gdzie fwd po 300KM sobie po ulicach latają z fabryki ;)

FWD 300HP nie lata zapewne na zimowkach 185 :) gdyz mysle iz takie sa teraz na pralce hehe i nie robmy tez z pralki 200KM mechanicznego potwora :) ;) ktorego nie da sie ogarnac :) bo nikt nie mowi ze masz wciskac od razu przepustnice 100% i startowac z 8k rpm ? To nie tor dragowy , to nie opony dragowe , to je Panie Polska :)

Przeżucę temat do siebie, żeby Przemasowi nie robić bałaganu w jego galerii.
W chwili obecnej pralka stoi na stalowych 15' i do tego zimówka (nawet nie pamiętam jaka). Z 8k rpm nigdy nie startuję ;) bo tak jak już dziadek zauważył mam opony po chuju (nawet letnie).

Najmocniejszym autem które prowadziłem do niedawna była H. Prelude 2,0 133 km :D co było taczką a nie samochodem sportowym. Rok temu zakupiona druga Pralka 2,2 200 km :) i przy całkowitym braku doświadczenia w jakichkolwiek sportach motorowych dla mnie to było jak przesiadka do rakiety :mrgreen:
Samochodu dopiero się uczę :) (mimo iż już mam ją rok). Jak wpadną jakieś dodatkowe fundusze to wpłacam kaucję na tor bydgoski i będziem się szkolić ;)

Wiem że po sezonie zimowym będę chciał się pozbyć tych kurewsko ciężkich borbetów 17' z oponamia Nokian ... masakra!! Teraz jak założyłem 15' samochód odżył i jest o wiele żwawszy. Tak więc na przyszły sezon mam nadzieję dorwać jakieś ciekawe lekkie 15' lub 16' z jakimś ciekawym bytem :)
Długi
Super user

Postprzez Dziadek » wtorek, 26 listopada 2013, 09:09

Ja mam nokiany z-line na jednym ze swoich aut i jestem mega zadowolony, zająłem na ich 1 miejsce w klasie na bmk na początku roku.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Długi » wtorek, 26 listopada 2013, 11:06

Ok a teraz pytanie z kategorii tych głupich ...

Jak będę wybierał felgi .. jak sprawdzić jakie ET potrzebuję ?? i czy jest coś takiego jak najlepiej pasujący profil opony do danego koła / przeznaczenia (tor / jazda na co dzień po mieście) ??
Długi
Super user

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta