Najnowsze zmiany:
Wleciala skrzynia z integry type-r 98'. Przede wszystkim ma ona krotsze przelozenie glowne niz moja poprzednia skrzynia (fd 4,785 kontra 4,266), do tego nowy komplet sprzegla honda OEM, lekki zamach 4,6 kg:
ze zmian stylistycznych doszla dokladka od wersji VTi, ktora udalo sie spasowac tak jak chcialem (dokladka pokrywa sie z czarnym spodem zderzaka):
Fotka z ostatniej rundy BMK:
ostatni mod w kolejce to zestaw poliuretanow na przod, ale do tego tematu wroce na wiosne:
Na razie docieram sprzeglo wiec jazda spokojna;)
Przy sprincie trzeba szybciej zmieniac biegi, plusem jest to ze po kazdej przepince jestem na dziendobry w korzystniejszym zakresie obrotow, co w tym silniku jest dosc istotne.
Do "setki" trzeba zrobic jedna zmiane wiecej bo 2 konczy sie na ok 90 a nie na 110 jak dawniej.
Wiecej wrazen bede mogl opisac z czasem:)
ok. chodzi mi o ogolne wrazenia z jazdy. bo sam sie przymierzam do takiej zmiaany i ciekaw jestem jak sie maja odczucia w stosunku do czystych danych teoretycznych.
No ponoc nie jest dobrze od razu robic starty spod swiatel i przepinac bieg przy 8tys obrotow na nowym sprzegle?
W sumie przy obecnej pogodzie nie jest to jakis wielki problem zeby troche mniej palowac.
Pierwsze słyszę, włożyć, pizdować, po 2km wszystko co się miało dotrzeć się dotarło. A jak coś nie działa to już działać nie będzie Sachs Racing nie pisze słowem o docieraniu, docieranie przez napierdalanie
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
akurat sachs racing w moim przypadku trzeba bylo dotrzec.. po zalozeniu przy 440nm sie uslizgnal na hamowni. po przejechaniu kilkuset km i zrobieniu programu na 470 czy 480 nigdy wiecej uslizgow nie bylo. a to ze nie pisze to bardziej po to aby za pol roku kupic nowe przeciez nikt nie uzna ci gwarancji na to ze sprzeglo nie trzyma bo powiedza ze bylo wiecej koksu niz sprzeglo jest w stanie wytrzymac.