przez Dobekbdg » niedziela, 27 stycznia 2013, 15:59
hmmm to jest dłuższa historia obecnie na razie założyłem oem tarcze organiczna
pierwsze ze miałem dobra okazje na kupienie spieka ale wiadomo to nic bo koleś dał zrobić tarcze a w między czasie wychaczył skrzynie od turbo z lsd a ona ma większy zamach tarcze docisk
problemem emery a dokładnie tego mojego nieszczęsnego 3sge jest poniekąd problem sprzęgła jeżeli nie umiejętnie strzelisz mu to po prostu organiczna tarcze spalisz, i kilka osób na MR2CP miało, ma z tym problem, sam też spaliłem dlatego zmieniałem bo w mojej przód tył to hebel 280 tyle że na przodzie 2 tłoczki i przy depnięciu hebla tarcza powiedziała papa
myślałem zamiast robić wszystko w swoim słupku swap gte ale to już grubsza akcja, setup z turbina jak jest to chodzi za no dość duże pieniądze ale wiadomo jak chcesz się bawić to to kosztuje
więc na wakacje mam zamiar zrobić jakiś lekki soft, dużo ludzi odradza że jest to bez sensu itp robiąc coś co fabryka zrobiła przy tym samym silniku tylko ze odprężonym, ale wiadomo jak robię to sam w domowym zaciszu to też inaczej klei się robota bo prostu chce sprubować bo wał, korby i srednice zaworów i wzniosy wałków są te same po tym co się dowiedziałem podobno różniły się tłokami i pierścieniami
Turbo miało większa tarcze inna skrzynie mocniejszy docisk i dużo większy moment przenosiło teoretycznie może napisać że wystarczy mi zrobić mocniejszy docisk i sprawa będzie załatwiona, no można ale akurat wychaczyłem tarcze a wiadomo docisk też będu musiał mieć do szczęścia
a to co mnie nakłania do softu niż swapu to cena a może nie tyle co cena a dostępność części 3sgte tylko ASO a mi moc rzędu 200 - 220 wystarczy
bo prostu chce się pobawić i zabawić jak się wysra to wtedy powiem że nie warto dmuchać nawet 0.3 - 0,4 na ten slupek
ale jak to się mówi na razie sam nie wiem czego chce i co chce zrobić, a znając życie 20 razy się zmieni