['06 Mazda MX-5 NC]

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez Dziadek » środa, 3 lutego 2010, 11:56

jak działa szpera? masz regulację/spinanie?
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 3 lutego 2010, 12:28

Dziadek napisał(a):masz regulację/spinanie?

To nie terenówka ;) Torsen ze stalym spieciem.
Dziala bez zarzutu, idzie wyjechac z glebokiego sniegu i obrocic auto w miejscu.
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Auto: MX5NC2.5T

Postprzez Kamil Wolski » środa, 3 lutego 2010, 12:30

Dach składany elektrycznie, czy ręcznie?
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » środa, 3 lutego 2010, 14:28

Kamil Wolski napisał(a):Dach składany elektrycznie, czy ręcznie?

ręcznie...

gratuluje jeszcze raz auta :) auto gabarytowo jest podobne do mojego byłego TT, tak więc w stosunku do NA strasznie się rozrosło... plastiki w środku to porażka, ale pewnie zastąpisz jakimś "węglem" ;)

sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała konfrontacja po uturbieniu, bo jak rozmawialiśmy wagowo przy tej samej mocy NA będzie szybsze... wierzę, że z czasem przekonasz wszystkich nie przekonanych :)

czekam tak jak wszyscy z niecierpliwością na zmiany :)
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Auto: Q7 & Cayman S

Postprzez Fiveopac » środa, 3 lutego 2010, 14:50

Kamil Wolski napisał(a):Dach składany elektrycznie, czy ręcznie?

Elektryczny dach to profanacja, zdecydowanie niegodny roadstera. W stosunku do NA zamykany jest na jedna klamrę (dwie w NA) co mocno ułatwia proces domykania dachu.
ravestation napisał(a):plastiki w środku to porażka, ale pewnie zastąpisz jakimś "węglem" ;)

Tak, w środku jest morze plastików :roll: troche to irytuje ale na poczatek mysle, ze sa ważniejsze inwestycje ;)
sam jestem ciekaw jak będzie wyglądała konfrontacja po uturbieniu, bo jak rozmawialiśmy wagowo przy tej samej mocy NA będzie szybsze...

Musiałbym miec pewnie kolo 280 na silniku by rownac sie z mydleniczka :| poza tym nie ma w NC seryjnie procedury startowej i flat shiftow hehe
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » środa, 3 lutego 2010, 15:05

Fiveopac napisał(a):Kamil Wolski napisał/a:
Dach składany elektrycznie, czy ręcznie?

Elektryczny dach to profanacja, zdecydowanie niegodny roadstera. W stosunku do NA zamykany jest na jedna klamrę (dwie w NA) co mocno ułatwia proces domykania dachu.

;) Pytałem bo widziałem radość z elektrycznego dachu na filmiku YT ;) A tak na poważnie to byłem po prostu ciekaw czy w tak nowych modelach można jeszcze zdobyć 'lekki' dach bez elektryki. Wg mnie ręczny to plus.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » środa, 3 lutego 2010, 15:21

Kamil Wolski napisał(a):;) Pytałem bo widziałem radość z elektrycznego dachu na filmiku YT ;) A tak na poważnie to byłem po prostu ciekaw czy w tak nowych modelach można jeszcze zdobyć 'lekki' dach bez elektryki. Wg mnie ręczny to plus.

Tak, bajer jest niesamowity, cos dla leni :P poza tym jest to najszybciej opuszczany twardy dach wśród cabrio - 12 sekund. Poza tym niezłe widowisko dla osób postronnych ;)
Polecam filmik http://www.youtube.com/watch?v=fPeKpxOm0qI ;)
Miękki nadal opuszcza sie w ciagu dwóch sekund a w stosunku do NA jest jego zapięcie w dolnej pozycji (dolna klamra).
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez sq2jul » czwartek, 18 lutego 2010, 02:48

Fiveopac napisał(a):poza tym jest to najszybciej opuszczany twardy dach wśród cabrio - 12 sekund.

widzisz... jakbys wzial ze sztywnym dachem, to mialbys wyznacznik szybkiego auta :P Jakby nie zdarzyl sie zlozyc w ciagu '1/4 mili' to znaczy ze jest ok :mrgreen:
sq2jul
Rookie

Postprzez Pit » piątek, 19 lutego 2010, 14:49

Get it low, get it low, get it low, get it low!

Obrazek

:mrgreen:
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez ravestation » piątek, 19 lutego 2010, 14:58

sesesese... a nie pochwaliłeś się, że już doszedł! wale focha :P
"The fact is that if you want a sports car, the MX-5 is perfect. Nothing on the road will give you better value. Nothing will give you so much fun. The only reason I’m giving it five stars is because I can’t give it 14." - Jeremy Clarkson
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez weede » piątek, 19 lutego 2010, 15:28

SS czy jakis lepszy?
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez ravestation » piątek, 19 lutego 2010, 15:31

myślę, że jak w mydle SS
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » piątek, 19 lutego 2010, 15:41

weede napisał(a):SS czy jakis lepszy?

Taki sam ale z górnymi mocowaniami Tein , w NA byl bez gornych mocowan (do NC jest dostepny tylko z mocowaniami) w sumie daja one tyle, ze mozna podlaczyc zdalną regualcje twardosci amorkow sterowana z kabiny. Zbędny gadget wg mnie.

ravestation napisał(a):sesesese... a nie pochwaliłeś się, że już doszedł! wale focha :P

Sam dowiedzialem sie 20 min temu hehe
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Postprzez ravestation » piątek, 19 lutego 2010, 15:48

Fiveopac napisał(a):Taki sam ale z górnymi mocowaniami Tein , w NA byl bez gornych mocowan (do NC jest dostepny tylko z mocowaniami) w sumie daja one tyle, ze mozna podlaczyc zdalną regualcje twardosci amorkow sterowana z kabiny. Zbędny gadget wg mnie.

EDFC, czy jak to tam się nazywa, jest drogie i w sumie to gadżet dla lansu... no chyba, że ktoś po torze dużo jeździ, to może to jest i dobre...
ravestation
thebestest of SRTB

Postprzez Fiveopac » piątek, 19 lutego 2010, 16:24

Taa kosztuje prawie tyle co polowa gwintu i na bank nie da sie go zalozyc do kazdego auta ( u siebie mam rozporke nad kielichem i na bank bede musial wywiercic w niej otwor by miec dostep do regulacji twardosci a gdzie tu jeszcze upchac silnik krokowy).
Less roof, more fun!
Fiveopac
thebestest of SRTB

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta