Nissan 200sx CA18DET

W tym dziale prezentujemy własne auta, projekty jak i zadajemy pytania właścicielom

Postprzez benny » wtorek, 5 lutego 2008, 23:57

Dziś dzień zacząłem od ogolnego sprawdzenia samochodu, powiem wam, że jestem mile zaskoczony. Blacharka w dobrym stanie, zawieszenie w bardzo dobrym. Przy okazji wymiany uszczelki pod kolektorem wyjąłem turbine, która jest w naprawde dobrym stanie, nie ma luzów ani nie cieknie, więc na pewno długo pochodzi. Tylko zdziwiło mnie to, że nie ma żadnego oznaczenia, co to za model, jest napisane Garret ar48... mam foto

Obrazek
benny

Postprzez gshock » środa, 6 lutego 2008, 08:59

a ma moze jeszcze gdzies m24 napis??
na ktorej muszli jest ten napis?
domniemam ze na zimnej.
z a/r.048 to bedzie t25, t28 maja a/r.60 badz 64.
z t25 generalnie duzo nie wyciagniesz.max to okolice 210konia przy zdjetym wezyku z wg, jak masz do tego wydech, chip, ic oczywiscie.
tylko turbina wtedy juz chodzi na max mozliwosci.
acha jak masz zdjete turbo to dorob sobie wezyk olejowy jesli byla taka chuda metalowa rurka ;)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez benny » środa, 6 lutego 2008, 12:42

gshock napisał(a):a ma moze jeszcze gdzies m24 napis??
na ktorej muszli jest ten napis?
domniemam ze na zimnej.
z a/r.048 to bedzie t25, t28 maja a/r.60 badz 64.
z t25 generalnie duzo nie wyciagniesz.max to okolice 210konia przy zdjetym wezyku z wg, jak masz do tego wydech, chip, ic oczywiscie.
tylko turbina wtedy juz chodzi na max mozliwosci.
acha jak masz zdjete turbo to dorob sobie wezyk olejowy jesli byla taka chuda metalowa rurka ;)

mam 3 wezyki, dwa od plynu a jeden od oleju.
Napis jest na zimnej.
bys mogl mi podac swoj nr gg, napewno sie przyda.
benny

Postprzez gshock » środa, 6 lutego 2008, 14:10

wodne mozna olac, wazne dorobic olejowy ma za maly przekroj to 1 a 2 to zwykle osadza sie w nim na sciankach spalony olej co dodatkowo zaweza przeswit.
najlepiej z teflonu w oplocie jak sie da z koncowkami z nierdzewki. to taki krol wezykow. kosztuje kolo 100zl ale da rade, bo zwykly z gumy dosc szybko sparcieje a nierdzewka to lans :P
3685352
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez benny » środa, 6 lutego 2008, 18:00

Dziś po założeniu uszczelki pod kolektorem pojechałem na jazdę próbną i naprawdę się zdziwiłem jak to chodzi... zakochałem się. Wydmuchana uszczelka naprawdę zabierała dużo spalin turbinie... teraz jeszcze więcej koników:) Na prawdę jestem zadowolony. :lol: a co dopiero jak zaczną się mody...?!
benny

Postprzez gshock » środa, 6 lutego 2008, 21:43

benny napisał(a):Wydmuchana uszczelka naprawdę zabierała dużo spalin turbinie...

ze 2,3 dziesiatki bosta zabiera oprocz lipnego perkotania.
mam nadzieje ze nie wstawiles tych zamiennikow uszczelek z jc auto / ic bo bedziesz je zmienial razem z olejem albo czesciej :P
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez gshock » środa, 6 lutego 2008, 23:17

dlaczego na forum tk piszesz? http://forum.turbokillers.com/tematy20/ ... 71,675.htm

"
przejechałem 530km w dwie strony, żeby zobaczyć szrota, naprawde nie warto..."
i link
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4314010
a tu sie chwalisz ze igielke kupiles ??
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez Kuba007 » środa, 6 lutego 2008, 23:39

widocznie chcial odwrocic uwage od tej igly w dniu 02.02, zeby nikt inny nie przyjechal na licytacje w dniu 04.02. i mu sie udalo 8)
Kuba007
Super user

Postprzez maciej29 » środa, 6 lutego 2008, 23:53

g ty wszystko wyszukasz dla mnie miszcz jestes autko spoko mam nadzieje ze bedzie dlugo sluzylo i drifty beda
maciej29

Postprzez benny » czwartek, 7 lutego 2008, 01:22

gshock napisał(a):dlaczego na forum tk piszesz? http://forum.turbokillers.com/tematy20/ ... 71,675.htm

"
przejechałem 530km w dwie strony, żeby zobaczyć szrota, naprawde nie warto..."
i link
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4314010
a tu sie chwalisz ze igielke kupiles ??

Obserwowałem allegro i otomoto od dłuższego czasu i szukałem 200sx, jak znalazlem dobrego to chciałem go kupić jak najtaniej, prawda? Takie życie... to chamskie ale cóż(prawo dżungli :P ) chyba mnie zrozumiesz... Bylem oglądać go i naprawdę mi sie spodobał. tylko lakier jest w fatalnym stanie (chyba go ktoś pod blokiem malował) Znalazłem to czego szukałem i jestem bardzo zadowolony ;)
benny

Postprzez benny » czwartek, 7 lutego 2008, 01:26

gshock napisał(a):mam nadzieje ze nie wstawiles tych zamiennikow uszczelek z jc auto / ic bo bedziesz je zmienial razem z olejem albo czesciej

W intercarsie kupowałem oryginały, naprawde tanio, mam warsztat to w końcu duże zniżki mam :)
benny

Postprzez benny » czwartek, 7 lutego 2008, 02:10

maciej29 napisał(a):g ty wszystko wyszukasz dla mnie miszcz jestes autko spoko mam nadzieje ze bedzie dlugo sluzylo i drifty beda

Do tego je przygotowuje :mrgreen: Tak jak już ktos kiedys zauwazył w temacie o Vitarze; że lubie latać bokiem...
benny

Postprzez weede » czwartek, 7 lutego 2008, 02:51

ale edytuj posty jak chcesz cos dopisac ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez gshock » czwartek, 7 lutego 2008, 10:01

benny napisał(a):lubie latać bokiem..

to seria sie do tego slabo nadaje i nie mam na mysli mocy bo tej jest w sam raz jesli palic bedziesz kapciucha 195.
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez LeszekMK81 » piątek, 8 lutego 2008, 08:51

wczoraj ciebie widzialem na wojska polskiego jak nim jezdzisz przy kauflandzie nawet nawet zacne to autko :)
Filmy - LeszekMK81

VAG System

█║▌│█│║▌║││█║▌│║
ORIGINAL PROFILE ®
LeszekMK81
Forum Clubber

Szybka odpowiedź

To pytanie służy do uniemożliwienia automatycznego wysyłania formularza przez boty spamujące.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze auta