Zresztą zobaczcie sobie jakie mają kąty samochody jeżdżace szybko po poznaniu np. A to nie jest wolny kręty tor...
Ja bym zaczął od takiej samej opony z przodu i z tyłu bo tak to sobie mogę tylko pogadać...
hamuje sie na zakrecie zeby dociazyc przod a odciazyc tyl.
To bardziej w fwd generalnie. Lewa na hamulec i jazda. Sam długo tak jeździłem ale ostanio się przestawiłem. I uważam że bardziej efektywne jest dohamowanie do zakrętu, i ogień na wyjściu.
Rwd powinno uciekać tyłem. Rozumiem orzecha bmw że może być podsterowne bo ma nie lekki silnik z przodu ale twój opel?
piwo napisał(a):ekko nadsterowna charakterystyka mi najbardziej odpowiada wiec balans hamulcow jest ok.
No ale na hamowaniu samochód nie powinien uciekać w żadną stronę bo to jest strata.
Nie wiem generalnie to jest niskie rwd z silnikem z tyłu to powinno jeździć po torze tak że tylko by nam szczęka opadała... Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Chyba jeszcze pierwsza sobota listopada będzie impreza wpadnij na tor, zobaczymy z czym to się je.
http://www.youtube.com/watch?v=n5rpFXdWtK4
Wiem że to tylko program tv ale polecam posłuchać rad jakie daje ten starszy pan...