pas 11.03.07

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

pas 11.03.07

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 19:07

Dzisiaj tzn. 11.03.07 wybralismy się z Erdim i Sokołem na pas. Na początku nie było zbyt dużo samochodów jednak potem zrobił sie tłumek...
Ścigałem się z Erdiego 325 która pomimo jego nowego patentu na trakcje nie dała rady...
Potem jeszcze z paroma autami w tym z ładym bmw 323 coupe które równiez nie dało rady.
Jednak gwoździem programu były dwa wyścigi z Subaru WRX które podobno miało wyjaśnić wszystkim.... Jednak okazało się ku niezadowoleniu właściciela że to crx wyjaśnił imprezie:)
Ogólnie fajny wypad na pas pierwszy w tym roku, trzeba kiedyś zrobić wypad większym gronem...

PS. Nie zabrakło oczywiście okolicznych mieszkańców usilnie prubujących zarzucić tyłem golfami, kadetami czy audi B3 z ryjem od B4 ;)

Potem pojechałem jeszcze na spot hond na którym niestety zbyt duzo sie nie działo.

Ogólnie podsumowując to mam troche mniej bierznika jeżeli wogóle jeszcze może być mniej :/ Sokół wrzuc fotostory...
KOZI

Postprzez gshock » niedziela, 11 marca 2007, 19:20

KOZI napisał(a):Subaru WRX

1.ile takie cudo ma rumakow ?
2.w jakiej budzie to bylo?
3.jak to wygladalo od startu?
4.lecieliscie na 400m, czy na caly pas, i ile dlugosci byles z przodu?
:)
:)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez maciej29 » niedziela, 11 marca 2007, 19:23

u nas na spocie hond zawsze sie dzieje :P
maciej29

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 19:27

ad1.
Nie wiem ale pewnie łatwo sprawdzić w necie - ktos tam mówił że 220-240KM.

ad.2
Chyba w tej najnowszej budzie jak nie to niech ktoś mnie poprawi....

ad.3
Ze startu oczywiście była szybsza wkońcu napęd na cztery buty - z miejsca odrazu wyrywa a ja do tego jeszcze zupełnie łyse opony i musiałem odpuszczać ciągle gaz ale dwójka-trójka juz był z tyłu.

ad.3
Lecieliśmy tak długo az juz znaczna różnica była - wiecej niż 400m ale nie cały pas - ciężko powiedzieć ile długości ale myślę, że już dalej to z dwie spokojnie...
Wogóle sam się zdziwiłem np. odnośnie bmw 325 myślałem, ż eprzy większych prędkościach będzie szybsze przez pojemność a czym większa prędkość tym większa różnica na moją korzyść...

Na koniec podeszli kolesie od ścigaczy i stanął 100m za mną ścigaczem - doszedł mnie gdzieś po 300-400m...
KOZI

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 19:29

maciej29 napisał(a):u nas na spocie hond zawsze sie dzieje :P

A co się działo?:)
Nie no fajnie wiadomo że każdy spot ma swój klimat tylko, że poprostu wszyscy stoją i gadają i ani jednego wyścigu nie było...
Przynajmniej potem troche z maciejem opony przypiekliśmy :mrgreen:
KOZI

Postprzez gshock » niedziela, 11 marca 2007, 19:48

czyli wrx nie taki straszny jak go maluja.
325 to myslalem ze beda klopoty bo buda lekka, garow 6, a tu niespodzianka

to zes grubo polecial z nimi w takim razie, gratulacje.
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 20:07

Poniżej parę fotek które zrobił zabijający wszystkich wzrokiem Sokół!

Wnętrze Erdiego BMW a raczej to co z niego pozostało:

Obrazek

Obrazek

W celu zwiększenia szans na wygraną w BMW zostały zmienione koła na węższe i lżejsze o mniejszych oporach toczenia...

Obrazek

A tył został dociążony w celu zwiekszenia trakcji...

Obrazek
Obrazek

A to zwycięzca crx a w tle przegrane wrx :P

Obrazek

A to kierowca bombowca

Obrazek

PS.
Pozdrowienia dla pań z czerwonego kompakta które nie wiadomo czy sie grzały na szalejącego crxa czy na mięśnie Sokoła ;)
KOZI

Postprzez Sokół. » niedziela, 11 marca 2007, 20:22

Niech i ja wtrace pare slów.Niedziela zapowiadala sie nudno,ale w koncu bylo calkiem calkiem.Od samego rana kombinowalismy z Erdim zeby wygrac z Crx-em. Na poczatku byly wyscigi w myslu, gdzie beema dostawala baty, wiec przyszedl pomysl na dociazenie tylu.Wlozylismy ciezki kawal pnia i kolo zapasowe i z banda erdiego pojechalismy na pas.Trzeba przyznac, ze z dociazonym tylem bylo jeszcze gorzej, crx wygrywal za kazdym razem.Szalu dostawalismy, ale stwierdzilem ze swoja 325 erdi nie jest w stanie wygrac z kozim, wiec przyszlo na wyscigi z vectra A 2.0 od gagackiego i subaru(podczas tego wyscigu skonczyly sie biegi w 325:)Gosciu z Subaru(218)- typowy cwaniaczek ktory myslal, ze wszystkich pocisne, ale mu nie poszlo z Crxem i przy pierwszym wyscigu tlumaczyl sie ze odpuscil przy trojce.Po drugim wyscigu juz gadal ze on ma calkowita serie i ze crx jest dlubniety.Jedno trzeba przyznac, ta skubana kosiarka zapierdala jak zla i ciezko znalezc kogos kto moglby stanac z nim na kresce.Niech ci bedzie Kozi :) No ale i tak nie lubie Crx-a!
Kupie cos w dobrych piniadzach.
Sokół.
Super user

Postprzez STELMI » niedziela, 11 marca 2007, 20:24

trochę ci się czapla przekręciła ;)
Subarynka ładna, gratuluję wygranej
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 20:28

STELMI napisał(a):trochę ci się czapla przekręciła ;)
Subarynka ładna, gratuluję wygranej

Nie znasz się, tak ma być :mrgreen:
KOZI

Postprzez ERDII » niedziela, 11 marca 2007, 20:34

Sokol w myslu nie dostawalem batow. chyba pol dlugosci to niewiela roznica. z subaru beti mysle by mogla dac rade ale niestety jakis defekt skrzyni. szkoda ze nie udalo sie wrzucic 3bo byloby ciekawie. gosciu lekko cwaniakowal jechal sobie kolo mnie na spokoj pewien wygranej jak zreszta z kozim ale pozniej sie lekko zdziwil hehe. ogolnie wypad fajny poza malym zgrzytem ze skrzynia jutro beti jedzie do mechanika.
ERDII
Forum Clubber

Postprzez STELMI » niedziela, 11 marca 2007, 20:48

która to już skrzynia będzie tak BTW ?? :)
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez pitol » niedziela, 11 marca 2007, 20:50

Kozi to wymiatasz w człon i jeszcze troche. Żeby WRX'a skasować to trzeba być niezłym jebaką :shock: Na hamownie się wybierasz może ?
Senna ... Aceleramos Juntos O Tetra E Nosso !
pitol
Frequent User

Postprzez MacMax » niedziela, 11 marca 2007, 21:37

za WRX'a - rispekt - chociaz nie ciesz sie tak bo jakby byl niebieski... to bys szans nie mial :mrgreen:
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez KOZI » niedziela, 11 marca 2007, 21:58

ERDII napisał(a):Sokol w myslu nie dostawalem batow. chyba pol dlugosci to niewiela roznica.

Erdi kurde ja się nie bedę z Toba kłócił ale śmieszne jest to co piszesz! Na pasie po tym dociążeniu dostałeś większe baty niz bez obciążenia i to ewidentnie było widać! Kurde przecież nie chodzi o to, żeby się przechwalać czy coś ale sam sobie zaprzeczasz - najpierw piszesz że nie dostałeś batów a zaraz obok, że o pół długości to niewielka różnica! Nawet jakby tak było to nie liczy się o ile! Ale i tak było moim zdaniem ZNACZNIE więcej niz pół długości ale bezsensu się tu teraz kłócić skóro twierdzis zna przekór mi i Sokołowi który oglądał... Dziwne jest dla mnie takie podejście poprostu - nie przyznawanie sie że ktoś jest szybszy albo gadanie w stylu bym wygrał gdyby coś tam coś tam. Ja absolutnie nie mówię, że crx jest najszybszy na świecie, na każdego przyjdzie mocniejszy i to normalne! Nie chcę byc odebrany jako jakiś cwaniak ale poprostu śmieszne jest moim zdaniem za wszelka cene udowadnianie racji poprzez milion powódów, że coś tam coś tam jak jest inaczej...
KOZI

Następna strona

Powrót do Ogólne