Golf 1.6 ulica inwalidów 3 trupy po 19lat ...

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Golf 1.6 ulica inwalidów 3 trupy po 19lat ...

Postprzez wadel » niedziela, 7 października 2007, 14:40

Byłem wczoraj ogladac golfa ktory uległ wypadkowi w Zeszła lub jescz wszesniej w sobote w nocy ... Zaczne wiec od poczatku ...

Sobota w nocy 4 młodych ludzi w golfie ( trzech po lat 19 jeden starszy ) ... Start na swiatłach wjazd na inwalidow ... krótka prosta prawo lewo ciasna ( zjazd do auchana ) pozniej pełna pi**da policja ustaliła ze predksosc była w okolicach 150km/h ( na moje nie było do przejechania zakret by przeszli to tego wyboju ( wiekszosc wie o czym mowie ) pewnie nie ... okolo 500m za tym ciasniejszym lapia panowie poslizg rykoszet od leona ... Poszli po krawezniku ( lewym ) jeszcze sa slady opon ... 4 pan niby zyje ale nieprzytomny ... Co do golfa to masakra miazga koła sciete wnetrze, ... wnetrze sama krew ...

Wracam do tematu bo mysle ze czasem chyba warto sie zatrzymac przy takich akcjach ...
Poszło juz w nie pamiec ale jechałm dzis inwalidow i widziałem płaczaca rodzine chodzaca po drodze wokolo krzyzyka ...
:arrow:
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez Koniu » niedziela, 7 października 2007, 15:12

Włos się na głowie jeży... Czasami wystarczy troszkę pomyśleć, by uniknąć tragedii... Niestety najczęściej jest tak, że adrenalina bierze nad wszystkim górę :cry:
Koniu
Super user

Postprzez MP » niedziela, 7 października 2007, 15:13

Zatrzymać się przy wypadku to wręcz TRZEBA a nie warto.

Inna sprawa, ze każdy kowalem swego losu i wiedzieli z kim się pakują do samochodu.
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez STELMI » niedziela, 7 października 2007, 15:16

ten garb, na którym auto przy wyższej prędkości wręcz wyrzuca nie powinien się wogóle tam znajdować, szczególnie, że ta droga była niedawno robiona
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez MP » niedziela, 7 października 2007, 15:21

Jeśli mowa o garbach, to trzeba sprawdzić do ilu jest tam ograniczenie. Jeśli jest do 50 a ktoś tam zarył przy 120 to chyba nie ma c osie dziwić, że plomby wypadają.
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez STELMI » niedziela, 7 października 2007, 15:23

po części masz rację, ale jeżeli droga jest idealnie równa, a tylko na dłuuugim łuku, na dodatek po zewnętrznej jest dół, górka, dół i wyrzuca Ciebie na krawężnik to nie jest miło
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez wadel » niedziela, 7 października 2007, 15:33

STELMI napisał(a):po części masz rację, ale jeżeli droga jest idealnie równa, a tylko na dłuuugim łuku, na dodatek po zewnętrznej jest dół, górka, dół i wyrzuca Ciebie na krawężnik to nie jest miło

Na kraweznik lecisz od miasta nie do ...
200KM 280Nm

Cyt. "Najlepiej kup sobie Impreze gotową w salonie
jak reszta japiszonów i koszulke z krokodylem ... "
wadel
Forum Clubber

Auto: A4B7

Postprzez STELMI » niedziela, 7 października 2007, 15:35

a gdzie napisałem, że jest na odwrót? Jadąc w stronę 4-donu na zewnętrznej łuku jest ten garb
STELMI
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » niedziela, 7 października 2007, 15:40

STELMI napisał(a):po części masz rację, ale jeżeli droga jest idealnie równa, a tylko na dłuuugim łuku, na dodatek po zewnętrznej jest dół, górka, dół i wyrzuca Ciebie na krawężnik to nie jest miło

milo nie milo , przepis jednoznacznie okresla , masz dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze , jezeli nie znasz drogi to jedziesz spokojnie , zawsze jest ta granica "wytrzymalosci" , wkladajac lepsze podzespoly do samochodu przesuwamy ta granice ale ona nadal istnieje , w sumie to nawet nie ma co dyskutowac na ten temat , nie znamy stanu technicznego autka(sami wiecie jakie pety smigaja po ulicach) i jedyne co mozemy to przychamowac nasze "wyscigowe" zapedy na tych kiepskich jezdniach by sytuacja sie nie powtarzala.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Re: Golf 1.6 ulica inwalidów 3 trupy po 19lat ...

Postprzez KOZI » niedziela, 7 października 2007, 15:44

wadel napisał(a):Sobota w nocy 4 młodych ludzi w golfie ( trzech po lat 19 jeden starszy ) ... Start na swiatłach wjazd na inwalidow ... krótka prosta prawo lewo ciasna ( zjazd do auchana ) pozniej pełna pi**da policja ustaliła ze predksosc była w okolicach 150km/h ( na moje nie było do przejechania zakret by przeszli to tego wyboju ( wiekszosc wie o czym mowie ) pewnie nie ... okolo 500m za tym ciasniejszym lapia panowie poslizg rykoszet od leona ... Poszli po krawezniku ( lewym ) jeszcze sa slady opon ...

Zaczynając od poczatku to z jakiś świateł start i w która wogóle stronę?? Jakoś zakrety tez sie chyba nie zgadzaja i jaki zjazd do Auchana?!?!?! I czmeu opisujesz to jak jakies harcorowe wyścigi skąd wiesz,że pełna p*** i tak dalej i nie dostali strzała od leona tylko od lanosa.
Pozatym po co tera zo tym pisac po czasie, jest to napewno straszna tragedia dla nich i ich rodzin oraz dla tego co przeżył. Nie wiem jak obecnie sprawa wyglada ale jak to się stało to słyszałem, że kierowca który przezył miał iść siedzieć... chwila moment, nieuwagi i całe życie zrujnowane zarówno swoje jak i wielu innych osób...

A odnośnie tego garbu to pomimo tego, że nawet mozna zakładac, że jak sie tam jedzie dozwolona predkością to nic może i nie powinno się stać to i tak jest to wrecz skandal i duze niebezpieczenstwo - tak jak kto spisał droga stosunkowo niedawno oddana do uzytku, cala gładka jak stul a na srodku łuku garb ktory przy duzej predkosci dziala jak wyskocznia... ze tez do tej pory tego nie usuneli.... A niestety wielu ludzi wchodiz napewno w te zakrety z duza predkoscia bo droga wydake sie dobra, wczesniej od strony Inwalidow jadac(bo ta ulic anazywa sie chyba Lewińskiego) jest dluga prosta ktora kusi... Dodatkowo wzniesienia na niej przez ktore czasem nie widac auta z przeciwka i chce sie wyprzedzac... pozatym jak ktos nie wie ze dalej sa zakrety i wejdzie tam z duza predkoscia to pewnie ciezko potem wyhamowac na luku... Dodatkowo mozna tam czesto trafic sarne... naprawde jest to wyjatkowo zdradliwy odcinek...
KOZI

Postprzez gshock » niedziela, 7 października 2007, 16:14

ja uwazam ze nie ma co roztrzasac takich spraw na forum
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » niedziela, 7 października 2007, 16:22

no dokładnie, jeden z nich to był mój można powiedzieć kolega, jak jacys bliżsi znajomi albo rodzina by przeczytała temat z opisem 3 TRUPY pewnie nie było by im do smaku...
KOZI

Postprzez --orzech-- » niedziela, 7 października 2007, 17:33

kozi ja powoli zaczynam sie bac byc twoim kolegą...
o ile sie nie myle to juz 3 czy 4 kolega....
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Fifi » niedziela, 7 października 2007, 19:18

uwaga bo jeszcze za pare dni tam postawią fotoradar, ograniczenie do 40 i policje na tym łuku :?
Fifi

Postprzez sylvietti » niedziela, 7 października 2007, 19:38

no właśnie Wadel, troche chyba przeinaczyłeś pewne fakty a propos tego wypadku, a zresztą po co do tego wracać, wydaje mi się, że każdy krzyż i każdy znicz przy drodze już sam z siebie oddziaływuje na kogoś, kto obok przejedzie, i wydaje mi się, że większość osób wtedy zdejmuje nogę z gazu.. a co do tego garba, to powinni się nim zająć rzeczywiście. ktoś, kto tamtędy jeździ, to zna to miejsce i zwalnia przed garbem. ale jak ktoś jedzie pierwszy raz i skusi się pocisnąć tą ładną prostą to może kiepsko skończyć, i chyba większość z nas poznała tago garba przez przypadek, "wyskakując" z niego. ale niestety na brawurę i głupotę niektórych ludzi nie ma sposobu..
shut up and drive.
sylvietti
User

Następna strona

Powrót do Ogólne