Film

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Film

Postprzez GaRaż » niedziela, 2 września 2007, 21:55

Juz nie raz byl poruszany temat megaprodukcji , teraz wszystko jest blizej niz dalej , wlasnie rozmawialem z pewnym czlowiekiem na temat tego zagadnienia , przedstawilem mu materialy pogladowe i wyrazil chec wspolpracy , chlopaki na filmowaniu sie znaja i wiedza co piszczy w temacie. Oto ich stronka www.zflyk.pl . Chlopaki wyrazili zainteresowanie projektem i zaczeli mi zadawac pytania zwiazane z filmem, a ze lama jestem to postanowilem zalozyc ten ten temat jako swojego rodzaju generator pomyslow.

Prosze do zapoznania sie z materialem pogladowym
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0
Ostatnio edytowano niedziela, 2 września 2007, 22:09 przez GaRaż, łącznie edytowano 1 raz
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez maciej29 » niedziela, 2 września 2007, 22:08

zobaczymy jak film htb wyjdzie wtedy bedzie wszystko jasne
maciej29

Postprzez alien » niedziela, 2 września 2007, 22:23

Witam. Jako przedstawiciel zespołu filmowego ŁYK powiem tak:
pomysł ciekawy, ale nie będzie taki prosty do zrealizowania. Na pewno nie będzie wyglądał jak ta super jak filmik "The last race", bo to robili profesionaliści :) da radę zrobić coś podobnego technicznie, ale potrzeba zgrania ludzi, ludzi na których można polegać, potrzeba czasu a najważniejsze to potrzebny pomysł! Bardziej szczegółowy pomysł. Wrzucajcie pomysły, trzeba napisać jakiś scenariusz lub coś podobnego.
Nie wiem co chcecie pokazać w tym filmie ala fast. czekam na propozycję. pewnie przed zimą już nie zdążymy więc dopiero po zimie zaczniemy coś kręcić. Pozdr
tu jest pierwsza wersja filmu HTB którą nagrałem i zmontowałem :)
alien

Postprzez Kamil Wolski » niedziela, 2 września 2007, 22:45

Pomysły były, pojawiły się pewnie nowe. Warto o tym pogadać. Moim zdaniem najważniejszy jest klimat i bardzo dobrze gdy film kręcony jest nocą. Osobiście bardzo podoba mi się film AMW-Verona.

Co do filmu HTB... no ta pierwsza wersja bardzo monotonna i raczej nie najciekawsza.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez Brychu » niedziela, 2 września 2007, 22:57

The Last Race to klasyka i nawet nie ma co próbować się zbliżać do tego w jakikolwiek sposób. Żeby miało to ręce i nogi musi być scenariusz - dzień, wieczór, noc, afera, kobieta, pieniądze, seks, przemoc, szybkie samochody, piękne kobiety, elementy humorystyczne.

Poranek, mężczyzna w garniturze w pracy, kawa, telefony, stresy, wyjście z pracy, poluzowanie krawata, spotkanie na światłach, obiad z kolegami, awantura, bójka, wolny czas (hazard), telefon, wyścigi, kobiety, policja, przemoc, seks i tak dalej i tak dalej - troszkę się rozpędziłem ;)

Edit: na końcu powinna jakaś Honda powinna dostać w dupę od jakiegoś diesla ;)

Edit 2: ten pomysł krąży już i krąży od lat, jestem ciekawy kto pierwszy go zrealizuje.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez GaRaż » niedziela, 2 września 2007, 23:05

Mysle ze do wyscigow bedzie kilka pojazdow dostepnych , kazdy wyscig to moze byc kolejny wieczor kazdego dnia lub co kilka dni(oczywiscie mowimy o czasie w filmie) , by nie zawsze tzreba bylo angazowac wszystkich osob, w miedzy czasie pomiedzy wyscigami np. za dnia moga rozgrywac sie jakies wydarzenia(spokojnie mozna je krecic w wolne weekedny) , ktore beda powiazane z wieczornymi wyscigami. Tak sobie wymyslilem :)
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez maciej29 » niedziela, 2 września 2007, 23:11

Edit: na końcu powinna jakaś Honda powinna dostać w dupę od jakiegoś diesla ;)

nie doczekanie twoje :mrgreen:
maciej29

Postprzez dave » poniedziałek, 3 września 2007, 00:46

maciej29 napisał(a):Edit: na końcu powinna jakaś Honda powinna dostać w dupę od jakiegoś diesla ;)

nie doczekanie twoje :mrgreen:

sluze moca 8) znaczy sie pomoca ;)
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 3 września 2007, 11:33

ja moge sie zaangazowac w taki projekt.

Moja kolezanka chodzila hobbystycznie do szkoly aktorskiej i myśle, ze dala by sie na mówić na głowna role kobiecą. Mieszka w bydgoszczy.

PS. ten film o HTB fajnie, ze powstał, ale szału nie robi w ogóle ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez Jarek104 » poniedziałek, 3 września 2007, 12:56

Pomysl jest dobry, tez chetnie sie zaangazuje w produkcje :)
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez gshock » poniedziałek, 3 września 2007, 13:10

ja sie w jakis weekend moge narysowac za tlo porobic.
opone skatowac, jakiejs hondzie dolozyc :P
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez tajner2 » poniedziałek, 3 września 2007, 13:53

ja tez moge za tło porobić :mrgreen: i wtedy maciej będzie mógł zrobic taki manewr jak w tym filmie !! że stanie z tyłu hehehe !! bo ost mnie inaczej robił :P
tajner2
User

Postprzez GaRaż » poniedziałek, 3 września 2007, 13:58

tajner2 napisał(a):ja tez moge za tło porobić :mrgreen: i wtedy maciej będzie mógł zrobic taki manewr jak w tym filmie !! że stanie z tyłu hehehe !! bo ost mnie inaczej robił :P

dobra, koniec , bo staniemy z tylu CRX i was wszystkich wydymamy , w tym temacie chodzi o pomysly , zgloszenie swojej pomocy , napisanie jakiejs scenki , moze ktos wpadnie na pomysl calej opowiesci, im wiecej pomyslow tym wiecej prawdopodobienstwa ze cos sie wybierze , a nie ze ktos tam kogos wydyma stanie itd. , najpierw podstawy.
... GaRaż Racing ...
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez weede » poniedziałek, 3 września 2007, 14:04

mi sie zarys brycha podoba bardzo...

W sensie..
1)normalny dzien, stres i ciagle gonienie za pieniadzem , jakiś foch od kobiety, ze malo go w domu i tego typu rzeczy...
2) wyjscie z pracy wieczorkiem do jakiegos meskiego samochodu
3) spotkanie na swiatlach z jakims banankiem , szybki kill , powraca usmiech na twarzy ,
4) rozmowa na kolejnych swiatlach i zaproszenie na jakis wiekszy event streetowy od pokonanego kolegi.
5) rozmowa z dziewczyna, ze to nie bezpieszne, ze moze pęknąc opona albo ktoś wyjsc (kazdy to zna, wiec mozna improwizować)
6) jakies spotkanie u mechanika na mody i przygotowanie do eventu
7) race wars :mrgreen:

Mozna kontynuować lub rozszerzyć to co wymodzilem :D
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez ryba-1 » poniedziałek, 3 września 2007, 14:52

jezeli wszystko sie uda i kupie to co chce to moge robic za "czarny charakter" w jakiejs malej scence 8)
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Następna strona

Powrót do Ogólne