Car audio w bydzi

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 11:21

trance napisał(a):qrax...owy klient sypnął kwotą ponad 60 tysia za obecną zabudowę...nie mówiąc że obecna zabudowa jest już chyba 3 w tym aucie zmienioną w ciągu wcale nie długiego czasu :) tak więc efekt musiał być widowiskowy (bynajmniej wizualnie) bo właściciel Hondy ma dość gruby portfel...ale całokształ akurat mnie specjalnie nie powala na kolana mimo,że trzeba oddać EURO że kawał roboty wykonali

trace jak nie wiesz to nie plotkuj ile kosztowala zabudowa bo na calosc sklada sie duzo czynnikow...
GaceK

Postprzez ando » niedziela, 12 sierpnia 2007, 11:35

GaceK napisał(a):
Zmienia sie tak wszystko tj sprzet bo Honda ma byc najlepsza...

szkoda tylko ze dzwiękowo najlepsza nigdy nie bedzie...
ando

Postprzez trance » niedziela, 12 sierpnia 2007, 12:31

GaceK napisał(a):
trance napisał(a):qrax...owy klient sypnął kwotą ponad 60 tysia za obecną zabudowę...nie mówiąc że obecna zabudowa jest już chyba 3 w tym aucie zmienioną w ciągu wcale nie długiego czasu :) tak więc efekt musiał być widowiskowy (bynajmniej wizualnie) bo właściciel Hondy ma dość gruby portfel...ale całokształ akurat mnie specjalnie nie powala na kolana mimo,że trzeba oddać EURO że kawał roboty wykonali

trace jak nie wiesz to nie plotkuj ile kosztowala zabudowa bo na calosc sklada sie duzo czynnikow...

chłopie jak nie wiesz skąd mam te wiadomości to po co ćwierkasz??
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 12:45

No cwierkam bo z jakiegos zlego zrodla... Przy robieniu zeszlo rocznej wersji troche bylo sprzetu potem na obecna przyszlo jeszcze wiecej i troche innego... A z tego co sie domyslam to nie bedzie koniec :)
GaceK

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 12:52

ando,

dzwiekowo pod jakim wzgledem? Jestes takim audio filem? Ludzie tak gadaja o dzwiek dzwiek a i tak malo kto wie o co chodzi napewno bo do dobrego dzwieku trzeba miec jeszcze dobry sluch zeby wysluchac wszystkie dzwieki...

zeby nie bylo ja sie nie uwazam za zadnego speca od czystego dzwieku ale wiem ze malo jest ludzi ktorzy potrafia to rozroznic jesli ktos sie uczyl w tym zakresie... jak dla mnie powinno dobrze glosno grac :)
GaceK

Postprzez Dziadek » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:26

I jak troche tak posluchasz (glosno) to ci dobry słuch minie, wiem coś o tym :P
Jak dla mnie w accordzie przy tej ilości kasy nie wytłumić tylniej tablicy którą słychać ze 100m... Wstyd.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:29

Dziadek,

Cale auto jest wytlumione ! Tego nie da sie uniknac jak kilka tys Watt wali prosto w klape :P Jakby nie bylo tablicy to klapa by drzala... Nie sklada sie to z samej blachy ktora mozna wytlumic.. szyby raczej sie nie da...
Ostatnio edytowano niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:31 przez GaceK, łącznie edytowano 1 raz
GaceK

Postprzez Dziadek » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:31

Wszystko sie da uniknac, trzeba tylko umiec, pokaż mi na wystawach na zachodzie auta z taka moca którym coś lata. Uważam że wszystko jest do zrobienia.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:32

No nie spotkalem jeszcze auta w ktorym tablica nie walila :P
GaceK

Postprzez Dziadek » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:34

Bo nikt nie uznał (niestety) że warto to zrobić. Ja tam widziałem kilka kilka aut z tablicą np wbudowaną w klapę. I wyobraź sobie że nie waliły :mrgreen:
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:38

No jak jest przykrecona to tez nie powinna ale jak w ramce to ... ogolnie to wydaje mi sie ze zawsze slychac klape bo jak wali kilka ts Watt jak mowie to nie trudno jest zeby jaka srubka sie poluznila czy cos i jest boom..
GaceK

Postprzez Dziadek » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:46

Jak wydajesz kilkanascie/dziesiat tysi na CA to wygluszenie klapy powinno byc GRATIS. Takie dzialajace.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 13:50

No ja mialem ale to i tak malo dalo :D hehe zreszta teraz moje auto jak wroci bedzie skladane na nowo caly srodek wlasnie z wygluszeniem dokladnym calego auta... troche roboty bedzie... maty juz mam takze czekac na autko tylko i do roboty...
GaceK

Postprzez ando » niedziela, 12 sierpnia 2007, 14:18

GaceK napisał(a):ando,

dzwiekowo pod jakim wzgledem? Jestes takim audio filem? Ludzie tak gadaja o dzwiek dzwiek a i tak malo kto wie o co chodzi napewno bo do dobrego dzwieku trzeba miec jeszcze dobry sluch zeby wysluchac wszystkie dzwieki...

zeby nie bylo ja sie nie uwazam za zadnego speca od czystego dzwieku ale wiem ze malo jest ludzi ktorzy potrafia to rozroznic jesli ktos sie uczyl w tym zakresie... jak dla mnie powinno dobrze glosno grac :)

nie trzeba byc audiofilem i nie trzeba sie uczyc w tym zakresie zeby poczuc roznice w dzwieku jezeli dla ciebie dobre glosne granie to przerost huku bassu (huku a nie precyzyjnego uderzenia) nad systemem przednim ktory raczej wydaje z siebie jakies dziwne harczenia to okej :)

GaceK napisał(a):Dziadek,

Cale auto jest wytlumione ! Tego nie da sie uniknac jak kilka tys Watt wali prosto w klape :P Jakby nie bylo tablicy to klapa by drzala... Nie sklada sie to z samej blachy ktora mozna wytlumic.. szyby raczej sie nie da...

da sie uniknąć trzeba tylko chciec i wiedziec jak czy to tak duzo? poza tym to nie waty tylko cisnienie akustyczne czyli decybele wprawiaja w rezonans samochod :) a w accordzie co dziwne caly czas brak odpowiedniej dawki decybeli

GaceK napisał(a):No nie spotkalem jeszcze auta w ktorym tablica nie walila :P

to malo jeszcze widziales

pozdro
ando

Postprzez GaceK » niedziela, 12 sierpnia 2007, 16:33

no faktycznie jak przystawiasz do siebie rozwalone glosniki do dobyrch to idi... by poczul roznice... bo tak to rozumiem o przystawianiu jakiegos harczenia z czyms...

brak odpowiedniej dawki db? zauwaz ze subwofery sa za blisko klapy i przez to nie dochodzi tak do przedniego siedzenia... a jak otworzysz klape i jeste przy samochodzie z tylu to tez jest malo? no pewnie :D

no widocznie malo widzialem jak na 100 samochod ktore widzialem moze w 3 nie charczala tablica :P
GaceK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne