Wypadek Ferrari w Warszawie

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez qualin » czwartek, 28 lutego 2008, 13:51

na tych filarach gina srednio 3 osoby rocznie. ludzie pisali petycje zeby poprawic te muldy bo sa niebezpieczne. miasto mialo sie tym zajac i postawili tylko znak ze sa nierownosci na jezdni, zenada.
co do predkosci to szybko raczej nie jechal bo startowal z pobliskich swiatel, jak twierdza swiadkowie z piskiem opon, ale nie ma szans zeby rozpedzil sie od nich do 200 km/h.

ja kiedys walnalem w slup betonowy przy predkosci 120 km/h i auto poszlo do kasacji, caly przod byl zmasakrowany, mialem tyle szczescia ze byl to normalny slub energetyczny taki z otworami posrodku i bylo bardzo zimno (cos ok -10) przez co beton byl bardziej kruchy i po uderzeniu slup sie przewrocil, a auto pokulalo sie jeszcze parenascie metrow dalej.
w tym wypadku niestety slup byl solidniejszy a duza wieksza czesc zniszczenia dokonal ogien.
bez sensu sa dla mnei komentarze typu po co kupil sobie takie auto skoro mamy dziurawe drogi, to co mamy wszyscy jezdzic hummerami ?! jak kogos stac to sobie kupuje i czerpie przyjemnosc z jazdy, niestety tym razem nie poszlo, z czyjej winy ? to juz wykarze sledztwo. ja tez wolno nie jezdze i czesto robie glupstwa na drodze, zreszta jak kazdy z nas i ni ema co oczerniac kierowcy bo to samo moglo spotkac kazdego z nas, na kresce w koronowie tez mogloby sie zdarzyc ze ktos najechalbym a kamien albo dziure, walnalby w drzewo i co ? wtedy tez bysci episali ze byl glupkiem i ze po co mu bylo szybkie auto ?
szkoda tylko ze ktos zginal, ale kupujac sobie takie auto i jezdzac z duza predkoscia zawsze musimy brac pod uwage ze moze to byc nasza ostatnia przejazdzka, nie zawsze z naszej winy musi sie cos stac, wystarczy ze przy duzej predkosci wyskoczy nam kot na droge.

Informacja z SR.pl
Potrzebna krew dla Macieja Zientarskiego - A rh+
Krew będzie potrzebna przy dalszych operacjach.
Szpital znajduje sie w Warszawie na ul. Lindleya 4
Tutaj link do google z mapą jak trafić do szpitala
Obrazek
qualin
Frequent User

Postprzez zefir » czwartek, 28 lutego 2008, 14:07

['][']

Jarek byl naszym kolegom z łodzkiego AKŁ
['][']

P.S. czy mozna usera Gacek odciazyc od wysilku pisania??
zefir
User

Postprzez --orzech-- » czwartek, 28 lutego 2008, 14:26

już został odciążony
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez KarQ » czwartek, 28 lutego 2008, 14:46

Ja jadę oddać krew dla Maćka
KarQ

Postprzez --orzech-- » czwartek, 28 lutego 2008, 15:15

My z Brychem jutro z rańca spóścimy troche krwi...
--orzech--
srtb crew

Postprzez ruciol » czwartek, 28 lutego 2008, 17:26

[*] [*] [*] :( szkoda po prostu człowieka :( a w zasadzie dwóch osób, bo Zientar w ciezkim stanie i jesli "powróci" to pewnie nie dokonca sprawny.. sadzac po doniesieniach z mediow :|

no coz pewnie sa i dwie strony medalu ... i nadmierna szybkosc (nie nam oceniac.... wyjdzie w sledztwie ile faktycznie jechali)... no i druga sprawa..jakosc naszych "szos" ... pulawska nie tylko w tym miejscu jest nie najlepszej jakosci (ale co tam najlatwiej postawic <50 km/h i wsio jasne, aniezeli sie wysilic i szukac kasy na remont, zawsze jest fakt-oznakowannie bylo.. ale czy z glowa to inna broszka) >>> zreszta w BDG tez sa takie absurdy ogolnie rzecz biorac w zakresie szeroko pojetej komunikacji :evil: :roll:

zreszta i tak wiele pojawi sie pewnie w mediach komentarzy jak to mlodzi "szaleja" w miastach ... no coz przeciez kazdy z nas jest tylko czlowiekiem i na drodze tez sie popelnia bledy mniejsze badz wieksze jak w kazdym "odicnku zycia"!! po prostu jest powiedzenie, ze "nie myli sie tylko ten co nic nie robi czy jakos tak" ;)

wiec tylko pozostaje powstrzymac sie od zbednych komentarzy i zachowac dla siebie taka "lekcje z zycia" :( niestety smutna lekcje

na tvn24 tez sie duzo mowi o tym:

Siostra Zientarskiego prosi o krew dla brata
PILNIE POTRZEBNA GRUPA KRWI A RH+
http://www.tvn24.pl/-1,1540548,wiadomosc.html

Uskok, przez który zginęły 3 osoby
ZDM DWA LATA NIE MOŻE NAPRAWIĆ ŚMIERTELNEJ DZIURY
http://www.tvn24.pl/-1,1540527,wiadomosc.html

Lekarze: stan Zientarskiego ciężki, ale stabilny
KONTAKT TVN24: TRAGICZNY WYPADEK NA URSYNOWIE
http://www.tvn24.pl/-1,1540463,wiadomosc.html

psss. i pewnie teraz zrobi sie ogolnonarodowa nagonka jak to jest i wogole i teraz pewnie zrobi sie taka prewencja, ze video/fotoradar na kazdym rogu i wszedzie <50 km/h zeby bylo bezpieczniej.. bo tak najlatwiej, a gdzie priorytet w mysleniu o infarstrukturze drogowej ..przeciez to jedno z glownych obowiazkow panstwa!!!!!!!!!
ruciol
Super user

Postprzez FELIPE » czwartek, 28 lutego 2008, 17:45

--orzech-- napisał(a):My z Brychem jutro z rańca spóścimy troche krwi...

o której i gdzie?:) postaram się dołączyć, chociaż ostatnio w tematach imprezowych było grubo i nie wiem czy moja krew sie nadaje:P
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » czwartek, 28 lutego 2008, 17:52

Zanim napisze, że wielka szkoda itp. itd. to powiem, że rozmawiałem dzisiaj z Erdim przez telefon, pytałem sie czy wie o tym wypasku, on powiedział mi, że jest o tym temat na forum i odrazu pierwsze co to pomyślałem sobie, że napewno znajdzie sie ktoś pisząc w stylu, że sami sobie winni, idioci bo jechali za szybko itp. itd. Myślałem tylko, że to będzie pisał Pitol, tym razem to gacek, pisze tym razem bo ostatnio takie głupie chamskie komantarze były przy wypadku na Fordońskiej w którym zginął mój kolega crxem też uderzając w słup ze znaczna predkością . Nie chodzi mi, żeby osobiśice kogoś obrażac ale wyjątkowym szczytem chamstwa i bezczelniośći jest pisanie czegoś w stylu, sami są sobie winni bo po co zasuwali... Szkoda mi już nawet pisać bo kilkanaście razy było to wałkowane, że każdemu z nas zdarza się zaszalec, ciekawe Gacek czy bys tez tak pisal jakby ktos z Twoich bliskich zginął... Wiadomo, że mieli wine bo jechali zbyt szybko ale sądze, że 95% z nas jadąc ferrari po kilkukilometrowej jednokierunkowej prostej z kilkoma pasami by jechało z taką prędkością, i napewno gdyby nie ten garb o którym wszyscy mówią to by się to nie stało, to nie jest ich wina tylko tego, że miezkają w głupiej Polsce, dziura może sie zdażyc ale żeby od 7 lat po kilku tragediach i protestach, petycjach nic z tym nie zrobić, to skandal i mam nadzieje, że przy tej okazji bedzie to rozdmuchane i odpowiedzialni za to poniosą konsekwencje, wielka szkoda tych ludzi, Zientarskich bardzo lubilem podobnie jak wiele osob, pamietam jak jego ojciec komentował wypadek Kubicy jaki przeżył wtedy szok ogladając go na żywo z ojcem Kubicy, i mówił jakby się poczuł jakby to jego syn miał wypadek... Wielka szkoda i żal, trzymajmy kciuki aby przeżył... A pisząc rzeczy w stylu sami sobi ewinni nawet jeżeli by byli to ewidentny brak szacunku dla nich...

PS.
Takie "supersamochody" typu ferrari, lamborgini itp. bardzo czesto sie palą przy wypadkach nie sądzicie? Przynajmniej tak mi sie wydaje, czesto w necie widac ze splonely twgo typu auta przy wypadku...
KOZI

Postprzez KOZI » czwartek, 28 lutego 2008, 18:07

ravestation napisał(a):szkoda mi tego Ferrari...

...
KOZI

Postprzez benny » czwartek, 28 lutego 2008, 18:45

KOZI, bardzo dobrze napisałeś, popieram w 100% :!:
benny

Postprzez Arkadius » czwartek, 28 lutego 2008, 18:59

KOZI dobrze gada ale niestety znając nasze polskie realia to jeżeli Zientarski wróci do formy jako takiej to tak czy siak ten nieszczęsny garb pozostanie a kierowca będzie pociągnięty do odpowiedzialności karnej za nieumyślne spowodowanie śmierci ale nikt nie weźmie pod uwagę garbu bo przecież było ograniczenie

ehhhhh :roll:
AM Performance - tel.691 401 590

RX-8
Vel Satis 2.0T
Arkadius
Forum Clubber

Auto: Vel Satis

Postprzez Jarek104 » czwartek, 28 lutego 2008, 20:04

jestem za grupowym upustem krwi dla Maćka.. Lubię faceta, cenię go jako dziennikarza i znawcę motoryzacji, tak jak jego ojca.. Oby się wszystko dobrze ułożyło i żeby facet pozostał wśród żywych
Jarek104
thebestest of SRTB

Auto: 2,3T & 3,0 V6

Postprzez --orzech-- » czwartek, 28 lutego 2008, 20:39

mysle ze ok 9-10ej...
--orzech--
srtb crew

Postprzez Brychu » czwartek, 28 lutego 2008, 20:56

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: jechał ile jechał, ja też jeżdżę 200 km/h po mieście. Wskutek nie dostosowania prędkości do nawierzchni, która od wielu lat stwarza zagrożenie zdażył się wypadek, zginął młody facet a drugi walczy o życie i jeśli z tego wyjdzie nie wiadomo jak będzie żył. Jak się grubo zapierdala to też się grubo wali, taka prawda. Na drogach codziennie ginie wiele osób, tutaj akurat mamy doczynienia z osobą publiczną i znaną, a poza tym to pierwszy mi znany przypadek wypadku Ferrari w Polsce opisanego przez prasę. Szkoda ludzi, mieli przed sobą dużo życia, plany na przyszłość etc. Jeśli można jakoś pomóc to należy to zrobić, w ramach tego, że dzielimy wspólne pasje, zainteresowania lub z w związku z tym że np. zupełnie normalne dla nas jest przekraczać prędkość i nie robimy nagonki na tych, dla których źle się to skończyło.

Taka off topicowa prośba z mojej strony: jeśli ja kiedyś grubo gdzieś przypierdolę i zginę albo zostanę warzywkiem, a ktoś na forum napisze, że nie mam mózgu albo że dobrze mi tak to bardzo proszę Orzecha, Sokoła albo kogokolwiek: niech się ktoś do takiego delikwenta pofatyguje i osobiście mu napierdoli dobrze ?

Grubo jechał, grubo jebnął, rozpędzić się w Ferrari do 200 km/h żadna wielka sztuka, to trwa moment. Jeśli ktoś ma ochotę i czas oddać trochę krwi to bardzo dobrze, na pewno dla Macieja Zientarskiego zebrane zostanie z nawiązką, ale to co oddamy i zostanie niewykorzystane dla niego przyda się komuś innemu.

Nie napiszę, że Maciej Zientarski był moim idolem, że fascynowały mnie jego programy etc. Prawda jest taka, że jak dla mnie ma jakiś nei taki sposób narracji i prowadzenia programów, nigdy żadnego nie oglądałem dłużej niż 10 min. Cenię go za to, że od najmłodszych lat miał pasję, którą non stop realizował i która stała się jego sposobem na życie. Z tego powodu bardzo szkoda, że zdarzył się taki wypadek. Jeśli przeżyje pewnie będzie sparaliżowany czego nikomu nie życzę, pamiętajmy że zginął jego kolega, facet w wieku 30 lat, który za kilka dni miał lecieć na wystawę do Genewy. Szybko skończyło mu się życie. Szkoda.

Mając Ferrari 360 nie jeździłbym przepisowo, ja nie umiem jeździć przepisowo, a tylko domyślać się mogę, że człowiek, którego całe życie obraca się wokół samochodów, siedząc w Ferrari odczuwa coś więcej niż przeciętny Kowalski dymający do pracy Fiate Panda. To poezja kształtów, ruchu, mocy - prędkości nieosiągalne dla 70% samochodów jeżdżących po anszych drogach masz w zasięgu ręki w ciągu kilku sekund. Ja nie potępiam, nie szkaluje i nei rzucam oskarżeń, ja to całkowicie rozmiem.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez FELIPE » czwartek, 28 lutego 2008, 22:42

Brychu jak zwykle opisal meritum sprawy, nie napisalbym tego lepiej

na TVN24 dawno nie ogladalem zadnej relacji z takim zainteresowaniem, naprawde wielka szkoda tych gosci, a dzialania ZDM w Wawie to zenada
www.felgi.pl PRZYMIERZ DOWOLNE FELGI NA SWOIM AUCIE
www.oponeo.pl OPONY W NAJLEPSZEJ CENIE
FELIPE
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne