Co dla kobiety C3, Yaris, Ibiza?

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez nyny » niedziela, 22 lipca 2007, 18:10

ando napisał(a):to jak ma sie babie podobać to moze fiat 500 ;) ;) pewnie niedlugo pojawi sie w salonach w Polsce :mrgreen: :mrgreen:

hehehhe
fiat jest g... wart;)
I trzymam sie tej ideologi
omijam fiaty szerokim lukiem;)
nyny
User

Postprzez MacMax » niedziela, 22 lipca 2007, 18:37

A moze nowa Fabia? W porownaniach miecie wszystko w swojej klasie. Lub nowe Punto
nyny napisał(a):fiat jest g... wart;)
hmmm :roll: W kazdym badz razie ladniejszego samochodu sie nie znajdzie ;)
Think ! Feel ! Drive !
MacMax
Frequent User

Auto: Pug106 Rallye/Sport

Postprzez Nefar » niedziela, 22 lipca 2007, 19:12

Odnosze wrazenie, ze Nyny juz sie zdecydowal. Bedzie C3. Widac to w jego postach. Cokolwiek bysmy nie zaproponowali to i tak C3. W sumie to sie nie dziwie. Jakby mi baba dupe trula ze chce citroena to tez bym jej kupil zamiast toyoty.

Tak apropo to w przyszlym roku wychodzi nowy C3.
Nefar
User

Postprzez ryba-1 » niedziela, 22 lipca 2007, 19:13

a nie lepiej C2?? jakies takie zgrabniejsze moim zdaniem
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez nyny » niedziela, 22 lipca 2007, 19:19

Nie zdecydowalem jeszcze.....
fabia odpada bo sie nie podoba
fiaty jak juz powiedzialem kupa i koniec

mysle jeszcze nad corsa d
i jak juz pisalem yariska i ibiza tez jak najbardziej...
we wtorek jezdzimy po dilerach negocjujemy i zobaczymy kto zaproponuje najlepsze warunki...
kia ceed wchodzila w gre ale jednak to troche za duze auto na moja kobiete
picanto sie jej nawet podoba ale mi kompletnie nie....

p.s. z ta toyota to jest tak ze sluzbowa juz jest nowa i tak troche monotonnie do domu by bylo drugie kupic, ale jak juz pisalem wsio biore pod uwage:)
nyny
User

Postprzez CBlue » niedziela, 22 lipca 2007, 20:22

Ja jesli miałabym wybierać z tych trzech, to wybrałabym Yaris, bo ma najlepsze wyniki w testach NCAP biorąc pod uwagę te trzy auta. Poza tym ma trzy gwiazdki jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka w samochodzie, a pozostałe dwa auta nie są pod tym względem punktowane, bo nie zostały dostatecznie sprawdzone.

A FABIĄ, to jeździ mój ojciec, jak się cofa to nic nie widać i siedzi sie jak na kszesle i ogólnie mało wygodna.
CBlue

Postprzez qwerty » niedziela, 22 lipca 2007, 20:34

A może Ford Fiesta? solidne i super sie prowadzi a za te 50k mozna kupic odpicowaną wersje i np silnik 1.3 duratec (70km) lub 1.4 Duratorq TDCi (68km) jest jeszcze 1.25 Duratec (75km) 8) i zgodze sie z rybą że C2 jest dużo zgrabniejszy od C3 :P
qwerty
User

Postprzez Brychu » niedziela, 22 lipca 2007, 20:34

Nyny to co mogę Ci doradzić z mojego punktu widzenia...

C3 to jakieś kompletne nieporozumienie, umówi się z Orzechem, przejedź się tym badziewiem to sam zobaczysz. Yaris zbiera dobre opinie ale moim zdaniem jest strasznie tandeciarski, plastikowy, bez wyrazu i ogólnie wygląda jak skoksowany wózek na zakupy. Fabia... Hmm.. Problem w tym, że na pierwszy rzut oka nowa Fabia, Corsa, 206, Clio, Modus czy wszytkie tego typu toczydła wyglądają tak samo - Yaris też jest w tej kategorii.

To na czym ja bym się skupił na Waszym miejscu to dokładne zapoznanie się z ofertą Forda, miałem okazję pojeździć Fiestą 1.25 oraz Fusionem - naprawdę polecam jakąś jazdę próbną.

Co do Seata - za 5 min będziesz miał PW w skrzynce.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez nyny » niedziela, 22 lipca 2007, 21:28

Dziekuje za wszystkie opinie:)
I tobie Brychu za pw bo konkretne naprawde bylo:)
Takze forda fieste wezmiemy pod uwage...
Wpadl mi do glowy jeszcze swift ma ktos do czynienia z ta zabawka?

c3 nie musze jezdzic bo ma moj wujek no i niechcacy jezdzila nim moja gwiazda no i sie mocno spodobal....
ale na szczescie troche mam jeszcze do powiedzenia wiec dlatego te dylematy....

p.s. a zapomnialem wam powiedziec ze to ma byc dla niej jako prezent slubny, stwierdzilismy ze sami sobie sprawimy prezenty;)
Ja dostalem nowy wzmak a jej sie auto kupi i dlatego to jej zdanie sie bedzie mocno liczyc:)
No i do wrzesnia auto musi stac juz w garazu bo 8.09.07 jest slub;)
pozdro
nyny
User

Postprzez --orzech-- » niedziela, 22 lipca 2007, 21:35

moj boze kolejny straceniec ... jakas kurwa epidemia
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez STELMI » niedziela, 22 lipca 2007, 21:36

tak BTW przydałby się jakiś kalendarz, żeby wiedzieć u kogo gdzie i kiedy spota zrobić. Pierwszy chyba Mav jest
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez trance » poniedziałek, 23 lipca 2007, 12:44

nie chcę wymieniać cech poszczególnych 3 aut szczegółowo gdyż zostały wszystkie najważniejsze chyba wymienione powiem tylko tyle że C3 bym na pewno nie kupił (powody patrz wcześniej), ibiza...sylwetka sugeruje dużo miejsca a jest go naprawdę mniej, plus za żwawy silnik diesla i bardzo solidne wykończenie) zastanawiałbym się także na yarisem ale rzeczywiście jak macie już służbowe to nudno...

Co do innch aut Skoda Fabia - konstruktor chyba w ogóle w nim nie siedział bo w życiu by tak niewygodnego auta nie wypuścił!!

Opel Corsa - bardzo przyjemny i świeży wygląd (jak na mój gust kobieta w nowej corsie super połączenie), ciekawa stylistyka wnętrza i wykończenie z nietandetnych materiałów,silniki jest w czym wybierać (4 benzynowe, 3 diesla...do sprawnego przemieszczania sie 1.4 TwinSport (90KM) lub 1.3Cdti (90KM) ) jak najbardziej zastanowiłbym się na tym samochodem

Ford Fiesta - samochód dość solidny, choć sylwetka owiana trochę już kurzem - przydałoby się wprowadzić nowy model, wnętrze trochę szare bardziej proste jednak przyjemniejsze niż w C3 i yaris, silniki już wcześniej ktoś wspominał,samochód także warty zastanowienia się...

Z przeczytanych postów wiadomo jak sytuacja wygląda co do 3 głównych aut, dlatego ja proponowałbym nową Corsę...a reszta:

1.Corsa
2.Ibiza
3.Fiesta
4.Yaris
5.C3

pozdrawiam
Obrazek
trance
Forum Clubber

Postprzez Nefar » poniedziałek, 23 lipca 2007, 15:19

Nowa fiesta bedzie w przyszlym roku. Zamiennik to mazda 2. Auto zapewne lepsze niz ford ale brak sieci serwisowej wkurwia.
Nefar
User

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 23 lipca 2007, 15:44

moim zdaniem robisz blad ze nie bierzesz pod uwage grande punto...
to juz nie jest typowy fiat... jezdzilem takim przez tydzien i byl na prawde mily...
1,3 dieselek 70KM... ale przy 90KM bylo by extra...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez Nefar » poniedziałek, 23 lipca 2007, 19:20

Tak naprawde to jak chcesz jej zrobic surprise wykombinuj troche siana i kup mini. Bedzie osikana po pachy. A jak chcesz sam sie jeszcze tym pobawiac to kup wersje S.

Samochod dla baby bezbledny. Wszystkie kolezanki beda jej zazdroscic i bedzie sie czula niczym gwiazda filmowa. A przeciez chyba o to chodzi w prezentach..
Nefar
User

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne