Dyskusje na temat rankingu srtb

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Kamil Wolski » środa, 26 marca 2008, 16:38

--orzech-- napisał(a):mamy nasz g-tech wiec niech średnia 3 komisyjnych przejazdów bedzie odzwierciedleniem tego jakie szybkie auto jest.

I to chyba jest najsensowniejsza opcja - wtedy w rankingu można by umieszczać dodatkowo czasy np 0-100 i 400m i byłoby to odniesienie dla osób które nigdy nie stawały do wyścigu z danymi autami.
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » środa, 26 marca 2008, 17:15

coś w tym jest ale myślę, że to nie do konca dobry pomysł. Ta "komisja" to wiadomo, że bedą znajomi danej osoby a gtech wystarczy minimalnie źle skalibrowac i już pokauzje pare sekund różnicy... Wyniki z gtecha moga byc z boku natomiat myśle, że główny wynik powinien być pojedynku, inaczej to zabiło by sens spotów... Jak juz będzie sezon w pełni zrobimy dużego spota z odpowiednim info znacznie wczesniej, żeby wszystkim pasowało, wybierzemy po jednej zaufanej osobie z każdego "grona" np. orzech ze środowiska bmw, Sławek ze srodowiska hond, Five ze środowiska mazd, Erdi ze środowiska parników i z tych osób zrobimy komisje która bedzia rozstrzygała wynik pojedynków stojąc np. na mecie...
KOZI

Postprzez dave » środa, 26 marca 2008, 17:25

KOZI napisał(a):Ta "komisja" to wiadomo, że bedą znajomi danej osoby a gtech wystarczy minimalnie źle skalibrowac i już pokauzje pare sekund różnicy...

ale sadzisz ze ktos z nas specjalnie oszukalby w zasadzie sam siebie i podal nieprawdziwy czas :?: jesli tak to ja wole zeby mnie usunieto z tej listy. jestem tu dla zabawy i od czasu do czasu zeby sie z wami spotkac i rozruszac nieraz prawa noge w aucie. sadze ze na ten sezon powinien byc zrobiony nowy ranking bez aut ktorych juz nie ma. ewentualnie na samym dole listy dopisac jakie auta byly ale sie zmyly i jakie robily czasy.
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Pit » środa, 26 marca 2008, 17:27

Wg mnie kreska jest bardziej miarodajna i obarczona mniejszą "przypadkowością" pomiaru, niż nawet najlepszy GTech :)
Pit
Forum Killer

Auto: FD3S

Postprzez KOZI » środa, 26 marca 2008, 17:29

nie wiem czy sa takie osoby ale juz z gory wiem ze by i tak nikt nikomu nie wierzyl i by bylo tylko zamieszanie, zreszta spoty nie mialy by wtedy sensu wiekszego a zalezy nam przeciez na podniesieniu frekwencji... A odnosnie nowego rankingu to tak jak napisalemjuz nie raz sadze ze oczywiscie powinien byc ale trzeba ten temat odlozyc na przyszlosc bo wiekszosc 'czolowki" moduje auta....
KOZI

Postprzez DoRiS » środa, 26 marca 2008, 19:12

dobra szkoda tu dyskutowac...
PROPONUJE...
NIEDZIELA 30.03.2007 godz 15.00 PAS Stratowy (pogoda bedzie na 100%)
8) 8) 8)
DoRiS
Frequent User

Postprzez KOZI » środa, 26 marca 2008, 20:14

no i kto przyjedzie? Ty i Dave?
Ja tam mam to gdzies, nie musze byc w zadnym rankingu wcale, ale smieszne takie meczenie na sile zeby nagle byl jak najszybciej spot rankingowy kiedy sie jeszcze nawet sezon nie zaczal. Zaraz napisze ktos ze specjalnie przeciagam bo mam nie gotowe auto ale nie chodzi o mnie a o wileu innych bo jak wiadomo wszyscy dlubia teraz, ale jak Dave da Tobie satysfakcje ze przyjedziesz bo zrobiles auto i z braku innych aut bedziesz pierwszy no to zrobcie spota, mi to wisi...
KOZI

Postprzez tomi » środa, 26 marca 2008, 20:34

poczekajmy tak do połowy czerwca, początek lipca z tym rankingiem, do tego czasu większość powinna juz skończyć projekty zaplanowane na ten sezon
a co do niedzieli to byłbym za bo ostatnio pogody nie było żeby oponki rozgrzać :)
tomi
Forum Killer

Postprzez ryba-1 » środa, 26 marca 2008, 21:59

Jestem za tym zeby poczekac, jadnie skoncza projekty, inni zmienia auta 8) i bedzie mozna sie bawic
ryba-1
Forum Killer

Auto: bmw

Postprzez rumianko » środa, 26 marca 2008, 22:08

nie mozecie tak zrobic zeby na festiwalu spisac czasy na 1/4 tych samochodow ktore chca byc w rankingu i wyszczegolnic jeden najlepszy? niewazne czy czas z eleminacji czy z finałow, po prostu najlepszy czas dla danego samochodu.

dalo by to poglad na ranking i mysle ze najbardziej miarodajny ;)
rumianko
Frequent User

Postprzez DoRiS » środa, 26 marca 2008, 23:05

a to odrazu musi być jakies spotkanie dotyczące rankingu... wydaje mi sie ze niee!! mozna sie poprostu spotkac bo ostatni Spot nie wypalił z powodu Pogady...
8) 8) 8)
DoRiS
Frequent User

Postprzez weede » środa, 26 marca 2008, 23:18

wyczyscilem troche liste, będziemy dopisywac od nowa.

Uwazam, ze pomysl z g-techem jest nie trafiony, bo ktos moze pojechac nawet na VHT, na slikach i wykrecic fajny czas, gdzie na ulicy dostaje lomot bo nie ma trakcji na przyklad. Pojedynki maja byc na kresce ;)
weede
Administrator

Auto: C55

Postprzez GaRaż » środa, 26 marca 2008, 23:18

Jak chcecie to mozecie tez wykreslic nasze pojazdy z rankingu, nie grzeje i nie chlodzi nas ten ranking.
... GaRaż Racing ...
>> Serwis i naprawa pojazdów <<
GaRaż
thebestest of SRTB

Postprzez dave » środa, 26 marca 2008, 23:42

chyba za chwile bedzie na mnie ze zaczalem jakas dyskusje. powiem tak. kuurwa czy was jeblo w beret :?: :?: :!: :!: czy kurwa walczymy ze soba o jakis puchar najszybszego forumowicza srtb :?:
KOZI napisał(a):Ja tam mam to gdzies, nie musze byc w zadnym rankingu wcale, ale smieszne takie meczenie na sile zeby nagle byl jak najszybciej spot rankingowy kiedy sie jeszcze nawet sezon nie zaczal
no i co :?: czy ktos ciezmusza zebys przyjechal :?: dla mnie mozena zrobic spota takiego i w listopadzie. co za roznica. liczy sie spot a nie ranking srtb. nie musimy wpisywac kto kogo i jak objechal. nie masz crx-a, spoko ja moge przyjechac rowerem ty przyjedziesz a3 i sie scigniemy i umiescimy mnie pedalujacego na 400 metrow na samym koncu rankingu (o ile ktos nie przegra) o to chodzi :?: ja tez mam auto nie gotowe i co to ma do rzeczy :?:
rumianko napisał(a):nie mozecie tak zrobic zeby na festiwalu spisac czasy na 1/4 tych samochodow ktore chca byc w rankingu i wyszczegolnic jeden najlepszy?
nie, nie mozemy bo ranking srtb nie ma nic wspolnego z festiwalem :!: kompletnie nic :!: bardziej mi chodzilo o zorganizowanie spota a nie kto ma jakie widzimisie na temat jakiegos rankingu ktory na moje zawsze byl tu dla zabawy a nie dla wywyzszania sie ktory szybszy czy wolniejszy :!:
13,93 et 8)

-- E30 M3 KILER-- :P
dave
thebestest of SRTB

Postprzez Kamil Wolski » środa, 26 marca 2008, 23:48

Reasumując, kolejny powód do kłótni? Wyluzujcie...
Kamil Wolski
thebestest of SRTB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne