za dużo pkt karnych

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez gshock » poniedziałek, 19 listopada 2007, 10:03

w skrocie...
mandat jak podpisujesz to sie uprawmocnia - mozna tylko w ciagu 7 dni wniesc do sadu wniosek o uchylenie, ale szanse male. brak odwolania sie do wyzszej instacji.

jak nie podpisujesz to 30 dni a potem sprawa idze do sadu grodzkiego, moze byc w trybie orzekajacym ze dostaniesz tylko info o nalozonej karze, o sprawie ze byla dowiesz sie po ;)
mozliwosc odwolania do wyzszej instancji
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez MP » poniedziałek, 19 listopada 2007, 10:19

Można dodać, że jak ktoś ma przyjąć mandat za 500zł to warto go nie przyjąć i oddac sprawę do Sądu, gdyż wtedy statystycznie rzecz biorąc, dostaniemy mniejsza grzywnę niż wyżej wymienione 500 zł. Wyrok w takich sprawach najcześciej zapada w trybie zaocznym ( czyli bez nas ), i mamy możliwosc odwołania ( w razie co ) ale dokładnie nie pamiętam ile dni. Mozliwe, że maxymalnie miesiąc, ale bardziej obstawiałbym za 7-14 dni.
Moje Ciasne Ale Własne Be Szesnaście
MP
Frequent User

Postprzez pheonix » poniedziałek, 19 listopada 2007, 10:59

wiec tak dostalem dwa mandaty 1.06.2006 i 11.06.2006 i odiwedzil mnie komornik :lol:
Nastepny dostalem w styczniu tego roku i ze zworu siano sciagnela mi skarbowka...

Dwa mandaty za predkosc i jeden za spowodowanie zagrozenia na drodze i zadnej foty z radaru...

wiec wydaje mi sie ze to przez kogo sciagana jest naleznosc jednak zalezy od tego w jakim czasie nabedzie sie ow mandat ;)
pheonix
Super user

Postprzez --orzech-- » poniedziałek, 19 listopada 2007, 11:08

takie jest życie... kazdydostaje mandaty... jedni mniej jedni wiecej i częściej...
jak sie ma za dużo punktów to sie traci prawko i idzie sie na egzamin... nic wielkiego...
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez pheonix » poniedziałek, 19 listopada 2007, 13:46

Inna sprawa jak prawko jest potrzebne w pracy ;)
pheonix
Super user

Postprzez KOZI » poniedziałek, 19 listopada 2007, 13:49

prawie kazdemu teraz jest potrzebne w pracy...
KOZI

Postprzez gshock » poniedziałek, 19 listopada 2007, 14:27

mi nie :)
ten sprzet to unikat na niszczenie turbin ma certyfikat
gshock
thebestest of SRTB

Postprzez FordOn » poniedziałek, 19 listopada 2007, 14:28

Z tego co pamietam to w pierwszym roku posiadania prawa jazdy nie ma mozliwosci uczestniczenia w kursie redukujacym ptk. karne.
Po roku czasu mozna ale chyba jak Ryba napisal raz na 6 miesiecy...
FordOn
Forum Killer

Postprzez STELMI » poniedziałek, 19 listopada 2007, 15:26

ryba-1 napisał(a):3-4 miesiace ..... nie do konca. raz do roku przypomina sie skarbowka i sciaga sobie ze zwrotu i po ptakach 8)

może też wysłać pismo do pracodawcy, żeby potrącił z wypłaty i przelał do Skarbówki
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Brychu » poniedziałek, 19 listopada 2007, 16:40

czy ma ktoś możliwośc zrobienia tak abym tych ostatnich pkt nie miał ??

Orzech kiedyś coś tam załatwiał, ale to chyba tylko zaufanym osobom (więc będzie się wypierał) i kosztowało to chyba 500 zł za 5 pkt. - mało nie jest ale dla niektórych kwestia posiadania prawka lub nie.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez KOZI » poniedziałek, 19 listopada 2007, 17:11

no fakt, ale ostanio mówił, że coraz trudniej bo się boją w związku z czym ceny też już nie te same...
KOZI

Postprzez --orzech-- » wtorek, 20 listopada 2007, 07:38

no tylko zaufanym ale niestety nawet premierowi nie udaóło mi sie załatwić prawka...
ostatnio brychowi zalatwilem tylko w zamian za przewiezienie przez granice kilku kg koksu...
no i koziemu ale nie chcial przewiezc ani zaplacic to mu moi ludzie reke zlamali...
i kazali mu powiedziec ze to na motoarze... ;)

p.s - ale wy kurwa pojebani jesteście kozi i brychu bez kitu ;)
"pomiędzy blokami zapierdalam jak tornado"
--orzech--
srtb crew

Auto: E30S54/900Turbo/R100

Postprzez KOZI » czwartek, 22 listopada 2007, 15:58

Orzech coś długo Cie nie widać na forum, wie ktos czy to prawda, że go CBA zawinęło :?:
KOZI

Postprzez GaceK » piątek, 23 listopada 2007, 17:51

moze krotko wyjasnie

jesli masz prawko w 1 roku to 21pkt i zabiora ci na kontroli i zostaniesz skierowany na egzamin sprawdzajacy ktory musisz dokonac w przeciagu 1 msc od wezwania z urzedu.
jezeli dluzej niz jeden rok to 24pkt i jak przekroczysz to patrz wyzej.

jezeli juz bedziesz mial przekroczone to nawet jak pojdziesz na zdjecie nie bedzie to obowiazywalo musisz miec mniej niz mozesz miec maxymalnie. jak zabiora w ciagu 1 msc po odwiedzeniu urzedu w celu informacji o postepowaniu musisz isc na egzamin do wordu, normalny egzamin jak pierwszy na prawo jazdy. testy i jazda. o tyle jest dobre ze oni nie wiedza ze masz zabrane za pkt tylko idziesz jakbys mial 1 raz egzamin. jesli zdasz go za 1 razem tak jak ja to masz szczescie bo konto pkt karnych ci sie zeruje, w moim przypadki z 39 pkt na 0 wylecialem no i nic nie musisz robic tylko wozic list ktory otrzymasz ze masz przywrocone uprawnienia bo jak cie zlapie policja to moga ci zabrac i 500zl mandat nawet jak minelo miesiac/dwa od czasu nowego egzaminu bo zanim to dotrze do nich i racza wbic do komputera to kilka miesiecy mija.

jezeli nie zdasz za 1 razem egzaminu to juz jest gorsza jazda bo urzad wzywa cie do oddania dokumentu (jezeli ci policja nie zabrala, mozesz miec szczescie jak ja ze mialem prawko caly czas ale musisz uwazac zeby cie policja nie zlapala bo 500zl mandat jest) no i jak oddasz to jestes bez uprawnien, bez dokumentu czyli jakbys wlasnie zrobil 18stke ale nie chodzil na prawko :D w tym przypadku musisz isc juz na caly egzamin nowy czyli teoria i jazdy wszystko tak jakbys 1 raz sie zapisywal.

co do pkt karnych to w wordzie 1 na pol roku mozna isc na zdjecie 6pky kostuje to 300zl i odbywa sie przez jakis weekend kilka godzin ogladasz filmy o wypadkach i sluchasz jakiegos policjanta, tylko ze u nas ciezko z tym bo dawniej nie bylo policjanta ktory mial to prowadzic i ludzie czekali dluzszy czas... dlatego jak dowiesz sie w bydg ze np bedzie to ktoregos dnia to mozesz zadzwonic do torunia i pojechac najwyzej tam jesli odbywa sie to wczesniej...

to by bylo na tyle... troche haotycznie ale zrozumiale :D
GaceK

Postprzez GaceK » piątek, 23 listopada 2007, 17:53

co do mandatow to jak idzie do sadu to i tak pkt karne masz przyznane od poczatku samego na konto, a grzywna przychodzi po dluzszym czasie, u mnie np po ponad 5 miesiacach dostalem pismo ze odbedzie sie sprawa w sprawie mojego nie przyjecia mandatu pod koniec listopada
GaceK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne