Rozpoczęcie WAKACJI - PAS STARTOWY

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 21:28

Zabawa jest zawsze. Tor w obecnej postaci jest od niedawna i bynajmniej ja po nim zrobilem chyba 3 okrazenia do tej pory. Prawko na tor ci nie jest potrzebne. A co do niby mocnych furek, zauwazyles ze tylko ty tak twierdzisz? My uparcie ze civ ma 130, a ty uparcie ze 160KM :) My ze jezdzi tak sobie, ty ze zapierdala :)
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:29

No to jestesmy ustawieni. Ja 8 sierpnia mam egzamin na prawko wiec po 8 bede juz mogl legalnie jezdzic to nie ma problemu :) Pewnie tez dopiero bede mial moje Kochane A3 zrobione bo troche jest przy nim roboty z wymiana calej lewej strony :(
GaceK

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 21:30

bklacharka to 2 tygodnie max, masz ich 5-6, wiec mysle ze dasz rade.
I think there's a defect in my rear view mirror - everything reflected in it seems to disappear extremely quickly.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:31

Dziadek,

Dziadek skoro ma silnik od VTEC to raczej ma tam chyba sporo co nie? Co chwile kazdy mowi inaczej ty uparcie twierdzisz ze 130 :P A jesli mialby miec 130 i niby 15 letni silnik to tez wg mnie nie ma szans z w miare nowym silnikiem 150KM bez trakcji... No i wierzyc mi sie nie chce scigalem sie z silnikiem 130 konnym bo on nie mial 130KM wg mnie :P Zreszta pewnie niedlugo bedzie wykres to bedzie wiadome...
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lipca 2007, 21:33 przez GaceK, łącznie edytowano 1 raz
GaceK

Postprzez STELMI » wtorek, 3 lipca 2007, 21:32

z tą wagą masz trakcję na pewno. Ja przy tej mocy miałem problemy z trakcją alę w lekkiej corsie
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez Griszczuk » wtorek, 3 lipca 2007, 21:32

Czy to ta A3 z doklejonym MTM ??
Griszczuk

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:34

STELMI napisał(a):z tą wagą masz trakcję na pewno. Ja przy tej mocy miałem problemy z trakcją alę w lekkiej corsie

Ja moge miec trakcje moge nie miec... ESP OFF
GaceK

Postprzez STELMI » wtorek, 3 lipca 2007, 21:36

Griszczuk napisał(a):Czy to ta A3 z doklejonym MTM ??

tak. Czemu skasowałeś to co napisałeś wcześniej ?? :P
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:36

Nie doklejonym MTM tylko w niemczech wyszedl taki, od MTM mam zawieszenie. A czy cos w silniku bylo to nie wiem a tak ps to seryjne zwykle paczki w tamtych latach to chip z MTM-a zwiekszal moc o bodajrze 9KM !

Czyli jesli bylo w MTM-ie poza zawieszeniem robione cos z silnikiem to zdrowy powinien miec 159KM. Sa oczywiscie paczki gdzie MTM podnosi moc znacznie duzo wiecej ale taka paczka kosztuje kilka tys (E)
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lipca 2007, 21:38 przez GaceK, łącznie edytowano 1 raz
GaceK

Postprzez FordOn » wtorek, 3 lipca 2007, 21:38

:roll: A mnie glupiego uczyli ze ESP to ElectronicStabilityProgram a TCS to TractionControlSystem :roll: tak tak to Ta A3 z MTM
FordOn
Forum Killer

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:40

FordOn,

Masz racje wsumie co do nazw tylko ze u mnie pod ESP jesli wylacze poprostu nie gubi trakcji... W BMW mam np ASC dzieki ktoremu mam mozliwosc driftowania...
GaceK

Postprzez Griszczuk » wtorek, 3 lipca 2007, 21:42

STELMI napisał(a):

Bo mam ubaw z tej MTM :mrgreen:

Gacek poczytaj sobie troszke o MTM ;)

http://www.mtm-online.de/en/index.php?nav=3&FZID=A3110
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lipca 2007, 21:46 przez Griszczuk, łącznie edytowano 1 raz
Griszczuk

Postprzez Dziadek » wtorek, 3 lipca 2007, 21:43

A na ch.. wy tu trakcje mieszacie? Jak kierowca da rade, to trakcja sie znajdzie. Poniżej 6s do 100 sie robia jaja, do tego czasu mozna sie scigac, toc to wszystko FWD, kazdy ma te same problemy. Uwierz mi Gacek ze ten silnik ma 15 lat, min. 13. I uwierz mi że jeszcze byś się zdziwił jak jezdzi 130KM z dobrym kierowca.
Dziadek
thebestest of SRTB

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:45

Griszczuk napisał(a):
STELMI napisał(a):

Bo mam ubaw z tej MTM :mrgreen:

A o niby czemu i z czego? Wiesz co to MTM? Wiesz jaki maja zakres dzialalnosci? Najpierw to sie dowiedz a pozniej mozemy porozmawiac.
GaceK

Postprzez GaceK » wtorek, 3 lipca 2007, 21:49

Dziadek napisał(a):A na ch.. wy tu trakcje mieszacie? Jak kierowca da rade, to trakcja sie znajdzie. Poniżej 6s do 100 sie robia jaja, do tego czasu mozna sie scigac, toc to wszystko FWD, kazdy ma te same problemy. Uwierz mi Gacek ze ten silnik ma 15 lat, min. 13. I uwierz mi że jeszcze byś się zdziwił jak jezdzi 130KM z dobrym kierowca.

Seryjny silnik 1.5 SOHC zastąpiony został B16A2 (160KM DOHC VTEC)

15 lat temu w civicach te silniki vtec mialy 125KM z tego co mniej wiecej widze a tu wyraznie jest pokazane pozatym byl wstawiany silnik ktory zostal zupelnie zlozony od nowa z cala elektronika i wogole wiec nie gadaj mi bzdur ze on ma 130KM :P Jak MAV zrobi wykres to bedzie wiadomo ile ma dokladnie
GaceK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne