autko dla kobiety

Forum głowne SRTB

Moderatorzy: Brychu, Fiveopac

Postprzez STELMI » poniedziałek, 24 listopada 2008, 20:09

ERDII napisał(a):szczerze powiem,że widze duza roznice miedzy autami z holandii i niemiec. z holandii zazwyczaj są brudne zaniedbane i zazwyczaj z hakiem do ciagniecia przyczep.

Holendrzy to chyba największe brudasy europy jeżeli chodzi o auta. Szukając Vectry trafiłem m.in. na egzemplarz z Holandii - 1 element którego nie trzeba było malować (m.in do malowania był błotnik z wlewem od gazu, gdzie kierowca ruszył razem z pistoletem ze stacji), wszystkie kratki od głośników połamane, w tylniej półce, która jest metalowa wycięte chyba siekierą miejsce pod głośniki, ogólny śmietnik i syf. Nie wnikam już w stan silnika, klimy itp. A to nie pierwsze auto z Holandii jakie oglądałem w podobnym stanie
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez kamil_kicio » wtorek, 25 listopada 2008, 11:29

:lol: :lol: to zapraszam do obejrzenia mojego Focusa z NL zobaczysz czy jest zaniedbany...

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7077833

jak ktoś parchy sprowadza i żałuje dać więcej 100 E na ładny egzemplarz to się nie dziwie :lol: :lol: :lol:

a co do haków to ma większość aut ale to wynika z przepisów w NL bo tam nie trzeba mieć osobnych tablic na przyczepy auto ma 3 tablice w tym jedna na przyczepę, a to że auto ma hak wcale nie znaczy, że ciągnęło wielkie ciężary ;)
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez Brychu » wtorek, 25 listopada 2008, 12:13

No jest wyprany Focus, po korekcie przebiegu, ładnie wyczyszczony i co ? To o czymś świadczy ?

Dajcie już sobie spokój z takimi jałowymi dyskusjami.
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez kamil_kicio » wtorek, 25 listopada 2008, 13:41

Brychu napisał(a):To o czymś świadczy ?

1. To świadczy o tym że i w NL kupi się dobre auto ;) a nie jak twierdzi Pan Wszechwiedzący ;)

2. To znaczy dużo o sprzedającym... ja nie szczędzę 100 czy 200 E bo auto jest tańsze, wole zadbane egzemplarze w których nie muszę ręką tknąć żeby sprzedać auto.

Wracając do tematu... żeby być zadowolonym trzeba dobrze poszukać i kupić zadbany egzemplarz, wtedy nowa właścicielka będzie zadowolona i z autem nie będzie większego problemu ;)
kamil_kicio
Frequent User

Postprzez rulek » wtorek, 25 listopada 2008, 14:27

Tak i zaraz po przyjezdzie dac koniecznie na myjnie na Gajowa na kompleksowe pranie. Tak ot poprostu, bez powodu, zeby wydac troche siana sobie. Przeciez auto jest idealne, zadbane, czyste, prac nie trzeba, ale sie zrobi dla zasady :lol: Rozpierdoliles mnie kici kicio czy jak Tobie tam...
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez STELMI » wtorek, 25 listopada 2008, 14:45

kamil_kicio napisał(a):2. To znaczy dużo o sprzedającym... ja nie szczędzę 100 czy 200 E bo auto jest tańsze, wole zadbane egzemplarze w których nie muszę ręką tknąć żeby sprzedać auto.

to dlaczego na SK w temacie z alfą qualina
kamil_kicio napisał(a):sprawdź czy dobrze spasowali plastiki jak wyciągali i wkładali licznik w Boczowie blisko granicy z niemcownią, lubią coś zawsze spartolić

108 tyś i 98 rok :lol: :lol: :lol: to ja nawet tak nie szalałem nigdy przy korekcie licznika :lol: :lol:

? :lol:
https://www.facebook.com/pages/STELMACH/286353431402978
STELMI
thebestest of SRTB

Auto: TDI,LPG

Postprzez rulek » wtorek, 25 listopada 2008, 14:54

Nie myslalem ze to kiedys napisze 8) Stelmi, dales rade tym razem :)
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez Kuba007 » wtorek, 25 listopada 2008, 17:01

apropo cofania liczników w boczowie to są chyba jedni z najlepszych w polsce i do tego najtansi, a akurat w alfie z 98roku kicio nie trzeba wyjmowac licznkia do korekty przebiegu. 8)

dodam od siebie, ze samochody z holandii to prawie taka sama chujnia jak z włoch. dla siebie to kupilbym jedynie samochod z niemiec albo szwajcarii.
Kuba007
Super user

Postprzez ERDII » wtorek, 25 listopada 2008, 17:09

Kamil kici nikt nie twierdzi ze w holandii nie mozna znalesc ladnego zadbanego egzemplarza, ale wg mnie, a nie zajmuje sie autami od wczoraj, wiekszy procent ladnych aut trafia sie z niemiec. do holandii jeszcze rowna belgia. co do kupowania auta za wiecej niz 100- czy 200 euro ameryki nie odkryles ze kazdy da tyle wiecej, ale chyba przy takim focusie za idealny egzemplarz w poronaniu do parcha trzeba doliczyc zero lub wiecej do tej kwoty. Zadbane, serwisowane bezwypadkowe auta sa w wiekszosci duzo drozsze niz u nas!! Wiec albo takie auto jest uszkodzone i moze miec maly przebieg albo bezwypadkowe z duzym przebiegiem!!
ERDII
Forum Clubber

Postprzez KOZI » wtorek, 25 listopada 2008, 17:38

No tak jest i dlatego warto brać od Ciebie bo Ty masz przecież taki układ, że wszystkie są bezwypadkowe z małym przebiegiem i to od dziadka najcześciej, pewnie to przez to, ze nie od wczoraj sie autami zajmujesz... ;) :lol:
KOZI

Postprzez rulek » wtorek, 25 listopada 2008, 18:03

Erdi ja bym mu pierdolnal :mrgreen:
rulek
thebestest of SRTB

Postprzez ERDII » wtorek, 25 listopada 2008, 18:15

rulek napisał(a):Erdi ja bym mu pierdolnal

po co bic tego szczawika wiatr zawieje i sie znowu polamie... :lol:
ERDII
Forum Clubber

Postprzez tomi » wtorek, 25 listopada 2008, 21:29

lesze auto z dużym przebiegiem z zachodu ale zadbane niż ze stosunkowo małym przebiegiem pałowane po Polsce, kupując samochód 10 letni z zachodu trzeba sie liczyc z przebiegiem 160-200tyś ale nie musi być on od razu zajechany, trudno rozjebac silnik jeźdząc dlugie trasy po autostradach, gdzie praktycznie nawet nie zmienia sie biegów
co do samochodow sprowadzanych z Holandii to faktycznie dość ciężko jest znaleźć coś zadbanego bo oni nie przywiązują większej wagi do tego czym jeźdzą i jak to wygląda, ma poprostu jechac z punktu A do punktu B
tomi
Forum Killer

Postprzez Brychu » wtorek, 25 listopada 2008, 22:19

Rulek ładnie podsumowałeś post Kamila Kicio, sam nie ująłbym tego lepiej. Kamilu: nie kompromituj się takimi wypowiedziami podpartymi zdjęciami zrobionymi po wyjeździe z myjni. Boczewo, Boczowa... jezu nie znacie fachowców w Bydgoszczy ?
Całe życie piachem w ryj.
Brychu
thebestest of SRTB

Postprzez kamil_kicio » wtorek, 25 listopada 2008, 23:58

niech już ci będzie :)

ale Boczowo jest w drodze powrotnej :)

kończymy OT

moje zdanie jest takie, że auto dobre dla kobiety, żeby była zadowolona, to Opel Corsa
kamil_kicio
Frequent User

Poprzednia strona

Powrót do Ogólne